• Головна
  • Місія МАГАТЕ направляється на Запорізьку АЕС
10:30, 29 серпня 2022 р.

Місія МАГАТЕ направляється на Запорізьку АЕС

Місія МАГАТЕ направляється на Запорізьку АЕС

17 серпня Зеленський заявив, що Україна готова забезпечити належний контроль і місія МАГАТЕ може бути направлена на захоплену ЗАЕС в легальний спосіб і дуже швидко. А сьогодні, 29 серпня члени місії відправилися на Запорізьку АЕС. Це буде перша перевірка систем безпеки за останні 16 років.

Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі у Twitter

"Цей день настав, місія МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги зараз уже в дорозі на Запорізьку АЕС.

Ми повинні забезпечити безпеку найбільшого в Україні та Європі ядерного об’єкта. Пишаюся тим, що керую цією місією, яка прибуде на ЗАЕС пізніше цього тижня", - написав він.

Головною метою візиту місії МАГАТЕ є контролювання ситуації на станції та вжиття необхідних заходів, щоб убезпечити Європу та весь світ від можливої катастрофи.

До складу місії МАГАТЕ увійшли експерти з Польщі та Литви, які Україна вважає дружніми. Але більшість членів місії МАГАТЕ на ЗАЕС будуть із "нейтральних" країн. Серед них представники Сербії та Китаю, до яких Україна ставиться з великою підозрою через їхні дружні відносини з Москвою. Інші члени – з країн, які здебільшого стояли осторонь війни в Україні або підтримували відкриті канали зв'язку з кремлем. Це Албанія, Франція, Італія, Йорданія, Мексика та Північна Македонія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #ЗАЕС #МАГАТЕ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...