• Головна
  • Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО
10:00, 28 серпня 2022 р.

Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО

Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО

Розпочалася сто вісімдесят шоста доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Війська рф продовжують завдавати ударів по цивільних об’єктах на території України та не припиняють обстріли.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України.

Запорізька область

Цієї ночі Запоріжжя знову зазнало ворожої атаки. "Прильоти" зафіксовані у двох районах міста. Наразі відомо про п'ять будинків, які отримали пошкодження. Внаслідок нічного обстрілу постраждали двоє людей, які травмувалися уламками скла.

Також тривають обстріли ворога по лінії зіткнення. Від потраплянь артилерії потерпає м. Оріхів. Багато руйнувань у приватному секторі.

Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО, фото-1

Дніпропетровська область

російські окупаційні війська били з «Градів», «Ураганів», важкої артилерії. Поцілили по чотирьох громадах у двох районах.

Нікопольський район ворог накрив вогнем з «Градів» та важкої артилерії. Обійшлося без постраждалих. Сам Нікополь росіяни обстріляли тричі. Понівечили кілька житлових будинків та автівок. Без світла лишилися понад 1 500 родин.

У Марганецькій громаді один будинок знищено, до десяти - пошкоджено. Зачепило склад та цехи місцевої фабрики. У місті перебито лінію електропередач. Окупанти зруйнували житлові будинки і в Червонограді.

Харківська область

Вночі окупанти обстріляли Харківський район. Потрапляння зокрема на територію дитячого табору. Без постраждалих і без руйнувань.

За минулу добу були атаки на Харків, Богодухівський район, Чугуївський та Ізюмський райони. У Золочеві через обстріл зруйнований будинок, загинула одна людина.

Луганська область

Вчора росіяни хотіли пробити оборону ЗСУ у шістьох різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації. Втім, нашим військовим вдалося зупинити кожен із цих наступів ворога. Загалом літаки окупантів завдали авіаударів поблизу чотирьох населених пунктів.

Лише за ніч, що минула, 17 разів зафіксовані артилерійські обстріли з боку росіян. У п’ятьох випадках вони використовували установки залпового вогню. Чотири рази до атак долучалися танки.

Донецька область

У ніч проти 28 серпня окупанти знову обстріляли Слов'янськ – пошкоджено вісім багатоповерхівок, один зі снарядів влучив у подвір'я школи, обійшлося без жертв.

Посеред ночі під обстріл потрапив також Краматорськ – росіяни цілили у залізничну інфраструктуру і пошкодили житлові будинки поруч із залізницею. Інформації щодо постраждалих наразі не надходило.

Наслідки цих обстрілів могли б бути значно страшнішими, якби мешканці постраждалих будинків не були вчасно евакуйовані.

За минулу добу одна людина загинула, двоє — поранені. Обстріли з артилерії, РСЗВ "Ураган", "Град", ракета ЗРК С-300. Обстріляні Авдіївка, с. Роздольне. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО, фото-2

Миколаївська область

Вчора та сьогодні, орієнтовно о 04:00 та 06:00 в с. Широке були обстріли за межами села. Також обстріли були вчора ввечері. Внаслідок обстрілів в с.Широке зруйновано два житлових будинки та сільгоспбудівлі у домогосподарствах. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. За попередньою інформацією постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Херсонська область

Вечері та вночі у Херсоні лунали потужні вибухи. Також декілька годин область знову була без світло та водопостачання. ЗСУ знищили склади боєприпасів військ РФ поблизу Херсона — в Інженерному та Чорнобаївці і вкотре вдарили по Антонівському та Дар'ївському мостах.

Найскладніша ситуація залишається у Каховському і Бериславському районах. Через постійні бойові дії багато сіл на межі знищення, у деяких з них не має води і світла майже півроку. Останнім часом в області активізувалися телефонні соцопитування. Людям телефонують із питаннями, як їм живеться, що думають з приводу рф та як ставляться до Путіна. Тривають і подворові обходи та перевірка паспортів і телефонів російськими військовими.

Сумська область

Внаслідок російських обстрілів у суботу в Новослобідській громаді поранено двох людей. Це члени однієї родини, міна прилетіла прямо в їх будинок.

У Білопільській громаді пошкоджено всю інфраструктуру села. Також внаслідок обстрілу одного з сіл громади пошкоджена "повністю уся інфраструктура села".

Сюди прилетіло близько півсотні мін, сталися пожежі у будівлях училища, школи, дитячого садка, пошти. Пошкоджені приватні будинки. Попередньо постраждалих немає.

Загалом з 10 ранку до 22 години Росія випустила по прикордонню Сумської області понад 220 снарядів та мін.

Пожежі в училищі, школі, дитячому садку Сумщини та "прильоти" в Запоріжжі: головне станом на ранок по регіонах, - ФОТО, фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...