• Головна
  • Пожежі на Херсонщині та обстріл Донеччини: головне за ніч по регіонах
11:00, 23 серпня 2022 р.

Пожежі на Херсонщині та обстріл Донеччини: головне за ніч по регіонах

Пожежі на Херсонщині та обстріл Донеччини: головне за ніч по регіонах

Розпочалася сто вісімдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф не припиняють терору цивільного населення України. У період із 22 до 26 серпня можливо збільшення обстрілів та ракетних ударів. Ні в якому разі не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Вже від початку доби країна-агресор почала "вітати" нашу державу зі святом. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Одна людина загинула, троє постраждали - ворожий обстріл Криворізького та Нікопольського районів

Вночі російська армія обстрілювала два райони області - Нікопольський та Криворізький. Била з "Ураганів" та ствольної артилерії. Загинула жінка, постраждали чоловік та 2 жінок. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

По Криворізькому районі поцілили з "Ураганів". Там загинула 45-річна жінка. Поранений її 53-річний чоловік. Він у лікарні.

Тричі за ніч агресор накрив вогнем Нікопольський район.

По Марганецькій громаді прилетіли 13 снарядів зі ствольної артилерії.

У Марганці - двоє постраждалих. Це жінки 61 та 63 роки. Вони у лікарні.

У місті побиті 6 приватних будинків, 2 господарчі споруди та автомобіль. Пошкоджені газопровід та водопровід.

Ворожа артилерія била і по Червоногригорівській громаді. Люди, на щастя, не постраждали.

Є руйнування 8 будинків, 3 господарчих споруд, пошкоджена автівка. Перебита електромережа. Без світла близько 1000 людей. Фахівці вже все відновлюють.

Обстріли Харкова та Харківщини тривають

Сьогодні близько 6 ранку ворог обстріляв Київський район Харкова. Зафіксовано влучання в приватний будинок. На щастя, ніхто не постраждав. 

Близько 4:40 ранку в Новобаварському районі сталася масштабна пожежа в будівлі промислового підприємства. Близько 6:30 пожежа локалізована. Постраждалих немає. Причини пожежі встановлюються.

Також близько 6 ранку окупанти обстріляли с. Коробочкине Чугуївського району. Сталася пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється.

Вчора ввечері близько 21:30 ворог завдав удару 3 ракетами по с. Стара Гнилиця Чугуївського району. Пошкоджені теплиці, сталася пожежа. Без постраждалих.

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Чугуївського та Ізюмського районів. Пошкоджені будівлі цивільного підприємства, сталося кілька пожеж за межами населених пунктів, горіли лісосмуги та трава.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом минулої доби поранення отримали 2 мирних мешканця. В Чугуївському районі поранена жінка 71 року, в Ізюмському - чоловік 58 років.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. російські окупанти використовують проти наших захисників ствольну та реактивну артилерію, танки та авіацію. Наші захисники надійно утримують позиції, завдаючи ворогу втрат. Протягом доби ворог не здійснював спроб іти в наступ на Харківщині.

На Запоріжжі продовжуються обстріли цивільної інфраструктури 

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Ольгівське.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1947 людей, з них 534– діти.

На Луганщині ЗСУ відбили наступи ворога із чотирьох напрямків

Окупанти випустили 14 ракет, здійснили 7 обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії, неодноразово застосовували авіацію. ЗСУ відбили наступи ворога із чотирьох напрямків.

На Донеччині продовжуються обстріли з усіх видів озброєння 

Загарбники обстріляли Слов'янськ – згорів приватний будинок, і Гірник – пошкоджено 6 багатоповерхівок і 3 приватні будинки. Також під обстрілами – Бахмут, Авдіївка, Костянтинопіль, Часів Яр, Кліщіївка, Максимільянівка. По області — один загиблий і 7 поранених. 

Поліція фіксує наслідки російських обстрілів в 11 населених пунктах Донеччини.

російські війська вдарили по мирному населенню ракетами, «Ураганами», ЗРК «С-300» та артилерією. Є вбиті та поранені.

Протягом доби окупанти атакували міста Бахмут, Авдіївка, Гірник, Слов’янськ, Торецьк, Часів Яр, села Костянтинопіль, Кліщіївка, Максимільянівка, Зайцеве, Сокіл.

Армія рф зруйнувала та пошкодила 28 цивільних об’єктів – 16 житлових будинків, склад із зерном, коксохімічний завод, гаражі. 

Поліцейські зібрали докази кожного воєнного злочину росії. Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 569 осіб, з початку обов’язкової евакуації – понад 9400 серед них 1740 – діти, 453 – люди з інвалідністю.

На Миколаївщині продовжуються обстріли

Ворог обстрілював територію біля сіл Поляна, Червона Долина, Широке. Також під обстрілами – Березнегувате та околиці Новоолександрівки. Постраждалих немає.  

На Херсонщині зберігається критична ситуація

Внаслідок боїв у області виникає багато пожеж. Критичною залишається ситуація у Каховському та Бериславському районах, де люди вимушені самотужки гасити пожежі, адже не завжди окупанти дають дозвіл на приїзд рятувальників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...