• Головна
  • Удар по Дніпропетровщині та відбиті штурмові дії ворога на Луганщині: головне за ніч по регіонах
11:30, 19 серпня 2022 р.

Удар по Дніпропетровщині та відбиті штурмові дії ворога на Луганщині: головне за ніч по регіонах

Удар по Дніпропетровщині та відбиті штурмові дії ворога на Луганщині: головне за ніч по регіонах

Розпочалася сто сімдесят сьома доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. В акваторіях Чорного та Азовського морів на бойовому чергуванні перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. За минулу добу і початок нової війська рф не припиняли теророру проти цивільного населення України. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

 На Сумщині обстріли з самого ранку

Від ранку ворог обстрілює населені пункти Білопільської громади з мінометів.

Масова атака на Дніпропетровщину: загинув чоловік, поранено дитину  

Ворог всю ніч гатив по Дніпропетровщині. Під обстрілом – Нікопольський, Криворізький та Синельниківський райони. Понівечено житлові будинки, магазини, адмінбудівлі, газову та електромережу. У Апостолівській громаді вбито чоловіка. У Межівській поранено хлопчика. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.   

У Криворізькому районі під обстрілом Апостолівська та Зеленодольська громади. По Апостолівській громаді ворог бив з «Урагану». У власному домі від поранень загинув 36-річний чоловік. Знищено приватний будинок. Пошкоджено газогін та електромережі.   

У Зеленодольській громаді знищено магазин та кафе у центрі села Велика Костромка. Люди не постраждали.  

Межівську громаду Синельниківського району обстріляли з РСЗВ «Торнадо С». У с. Преображенка поранено 12-річного хлопчика. У нього ураження ніг. Він прооперований, зараз у лікарні.  

У Великомихайлівській громаді Синельниківського району ракети влучили в сільгосппідприємство. Пошкоджено склади з зерном. Поруч 4 вирви глибиною 5 м, діаметром - 7м. Люди не ушкоджені. 

Під артобстрілом і Нікополь. Ворог вдарив 10 снарядами зі ствольної артилерії. Пошкоджено з два десятки багатоповерхівок, 10 магазинів та установ. Зокрема, понівечено школу, банк, автобусну зупинку. Внаслідок обстрілу сталася пожежа. 15 рятувальників та 3 автомобілі вогонь приборкали.  

Пошкожено лінію електропередач. Люди вціліли.

На Харківщині зафіксовано влучання у житлові будинки, господарчі споруди

Сьогодні зранку ворог знову підступно обстріляв мирне населення Харкова. Близько 6 ранку зафіксовано щонайменше 5 ракетних ударів у Київському, Немишлянському та Основ'янському районах міста.

У Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському - будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському – ракети влучили в 2 приватних будинки. 

Станом на зараз відомо про 1 загиблу жінку, вона була охоронцем в закладі освіти. На місці влучань працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштаб руйнувань уточнюється.

Протягом доби російські окупанти продовжували гатити із артилерії по населених пунктах Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів області. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, горіла трава та пшениця у полі. У Золочевській громаді виникли пожежі в приміщенні клубу, бібліотеці та полях.

У Печенігах, Чугуївського району поранення отримав 68-річний чоловік.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює позиції наших захисників з танків, реактивної та ствольної артилерії, використовує літаки та вертольоти. 

У районі Ізюма ворог намагався наступати на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне, Сулигівка – Нова Дмитрівка. Всюди наші захисники тримають позиції та завдають ворогу відчутних втрат.

На Луганщині відбити вісім атак ворога

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито вісім атак ворога. Окупанти цілеспрямовано б'ють по населених пунктах – за минулу ніч 16 разів була задіяна ствольна та реактивна артилерія.

На Донеччині через обстріли є загиблі та поранені, а також значні руйнування

За добу в регіоні п'ятеро загиблих і десятеро поранених цивільних громадян – пошкоджено три багатоповерхівки, дев'ять приватних житлових будинків, частково пошкоджена будівля Краматорського технологічного технікуму. Область залишається без газу і частково без води й електрики.

На Миколаївщині під постійним вогнем лінія розмежування 

Під постійним вогнем на лінії розмежування Березнегуватська громада.

На Херсонщині багато зруйнованих територій

У низці громад області багато замінованих територій, напружена ситуація залишається у селах, які межують з сусідніми регіонами та через які йде річка Інгулець. Бойові дії тривали практично на всій території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...