• Головна
  • Чому експерти радять вкладати гроші у військові облігації
18:00, 15 серпня 2022 р.

Чому експерти радять вкладати гроші у військові облігації

Чому експерти радять вкладати гроші у військові облігації

Гривню зараз варто вкладати у військові облігації. Це збереже гроші під час війни та високої інфляції.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Військові облігації – це боргові цінні папери. З їхньою допомогою отримують кошти для фінансування держави і армії в умовах війни. Україна на 100% гарантує виплати за цими облігаціями.

"Зараз ми пропонуємо по інструменту трохи довше 1 року - 16% ставки за облігацією внутрішніх державних позик України, це досить суттєва компенсація. Я не впевнений, що є бізнес, який запропонує більший заробіток", – сказав Марченко.

За його словами, депозитні рахунки можна використовувати для зберігання коштів та часткового покриття інфляції. Зростання ставок за депозитами залежить від такої необхідності для банків.

"Банально підвищувати ставки, не розуміючи яким чином потім це віддавати, це для банків певні ризики. Банки не можуть нескінченно нарощувати пасивну базу, не маючи при цьому реальних інструментів, де і яким чином інвестувати цей ресурс.

Тому що, все інше кредитування фактично померло. А після підвищення облікової ставки Національним банком про кредитування взагалі варто забути. Єдине, що може кредитувати - це програма "5-7-9", за якою уряд частково компенсує відсоткові ставки", - пояснив міністр.

За час війни за державною програмою профінансовано кредити на 43 млрд грн. 70% ресурсу отримали сільськогосподарські компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...