• Головна
  • В Україні працюють над статусом англійської мови: її матимуть знати держслужбовці та правоохоронці
17:00, 12 серпня 2022 р.

В Україні працюють над статусом англійської мови: її матимуть знати держслужбовці та правоохоронці

В Україні працюють над статусом англійської мови: її матимуть знати держслужбовці та правоохоронці

В Україні розробляють законопроєкт про трансформацію статусу англійської мови як мови міжнародного спілкування. Планується, що в майбутньому кожен державний службовець чи працівник правоохоронних органів має володіти англійською мовою.

Про це повідомив перший заступник міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв на брифінгу.

"Україна залишається відокремленою від ЄС та іншого світу в значній мірі мовним бар’єром. Трансформація статусу англійської мови в Україні є тим кроком, який має вирішити цю проблему. Це необхідність і це стратегічний курс України до членства в ЄС. Для того, щоб реалізувати ті виклики та задачі, які мають допомогти українському суспільству опанувати англійську мову та надати їй вищий статус, Міністерство культури та інформаційної політики за відповідним дорученням Прем'єр-міністра України розпочало роботу з підготовки законопроєкту по забезпеченню функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування", – сказав він.

наразі створюється міжвідомча робоча група для того, щоб дослідити, які саме повинні бути впроваджені стандарти та в яку сферу.

"Будуть врегульовані взаємовідносини, пов’язані із використанням англійської мови як мови міжнародного спілкування в окремих публічних сферах суспільного життя. У першу чергу це міжнародні комунікації. Також ми передбачаємо, що будуть внесені зміни до Закону про освіту, Закону про державну службу. Тобто в майбутньому кожен державний службовець чи працівник правоохоронних органів має володіти англійською мовою", – пояснив Карандєєв.

При цьому він зазначив, що жодне з положень проєкту закону про статус англійської мови не буде направлятися на звуження використання української мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...