• Головна
  • Радіація вразить мільйон людей: експертка порадила вивезти із Запорізької області дітей
20:00, 11 серпня 2022 р.

Радіація вразить мільйон людей: експертка порадила вивезти із Запорізької області дітей

Радіація вразить мільйон людей: експертка порадила вивезти із Запорізької області дітей

Внаслідок можливої катастрофи на Запорізькій АЕС зона радіаційного забруднення складе 2 млн км2, а радіаційне ураження отримає 1 млн людей і не лише в Україні.

Про це передає редакція  з посиланням на ефір ТСН о 19:30 де повідомляла очільниця Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

російські військові продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС. Лише за сьогодні вони чотири рази обстріляли найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що станом на вечір 11 серпня ситуація в промисловій зоні Енергодара, де розташовані підприємства, і, зокрема, Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, все ще залишається гострою.

За словами експертки Тетяни Тимочко, уже зараз варто вивезти з Запорізької області дітей, адже саме вони та вагітні найбільше страждають від радіації.

Вона додала, що в разі катастрофи практично вся територія Запорізької області не буде придатна для життя десятки років.

"За даними наших державних органів, 30 000 (км2 – ред.) може складати зона відчуження. Це майже в 10 разів більше, ніж зона відчуження складає після Чорнобильської АЕС. Але якщо ми говоримо про потенційно забруднені території, то якщо після Чорнобиля це були 200 тис. км2, то зараз вже є прогнозні підрахунки, що ця потенційно забруднена територія буде складати 2 млн км2. Це просто безпрецедентна територія", – пояснила експертка.

Вона також поінформувала, що після катастрофи на ЧАЕС радіаційного ураження зазнали 600 тис. людей. А в разі катастрофи на ЗАЕС ця кількість складе 1 млн. А загиблих може бути в десятки разів більше, ніж внаслідок вибуху на ЧАЕС, що до цього часу вважався найбільшою ядерною катастрофою.

"Масштаби торкатимуться не лише України. Це та ж сама росія і білорусь, країни Чорноморського басейну і європейські країни, які зараз висловлюють виключно занепокоєння", – зазначила експертка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...