• Головна
  • "Противник воює кількістю, а ми – точністю": історії Героїв України
14:00, 9 серпня 2022 р.

"Противник воює кількістю, а ми – точністю": історії Героїв України

"Противник воює кількістю, а ми – точністю": історії Героїв України

Триває сто шістдесят сьома доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. За цей період ворог показав свою незмінну тактику - зруйнувати, випалити, знищити, а потім окупувати руїни. Не став винятком і Лисичанськ, який росіяни у буквальному сенсі поливали вогнем.

Редакція продовжує розповідати історії Героїв України. 

Артилерист 24-ї ОМБр Віктор розповідає, що бої були фактично цілодобовими. Противник постійно намагався завдати максимальної шкоди, задіюючи артилерію різних калібрів. Військовий наголошує, що це не бойові дії, це повне знищення росією наших територій та інфраструктури.

Попри те, що у ворога було набагато більше техніки та боєприпасів, він не залишався безкарним.

"Так, росіяни мають перевагу в артилерійських системах, але це не заважає нам їх знешкоджувати. Різниця в тому, що противник воює кількістю, а ми – точністю, – пояснює Віктор. – У Лисичанську ми успішно нищили танки ворога, БТРи, БМП, живу силу, мінометні розрахунки. Після нашої Перемоги, думаю, буде багато інформації про це. Але зараз нам потрібно працювати, а не вихвалятися".

Найбільшою цінністю українського війська, упевнений артилерист, залишаються вмотивовані й сміливі бійці.

"Наш підрозділ викладається на сто відсотків, аби наблизити Перемогу. З деякими побратимами я служу вже кілька років. Хтось мобілізувався кілька місяців тому, й ці хлопці у своїх знаннях та вміннях не поступаються бійцям, які давно у війську, адже за кілька місяців вони отримали колосальний досвід. Та війна, яка була до 24-го лютого, і та, що триває зараз, – це зовсім різні речі. Раніше артилеристи були в зоні відведення, постійно на навчаннях та полігонах. А з початком повномасштабного вторгнення артилерія щоденно бере участь у бойових діях, – підкреслює Віктор. – І кожного дня наші військовослужбовці роблять героїчні вчинки, про які можна писати книги".   

Україна, переконаний захисник, дуже змінилася за останні місяці, суспільство зараз об’єднане, як ніколи.

"Якщо деякі громадяни були скептично налаштовані щодо армії, то зараз усі розуміють, що вона дійсно важлива, так само, як і мова та національна ідентичність, – говорить Віктор. – Хай українці будуть певні, що ми не здаємося і не складемо зброю. Адже боремося за Україну – незалежну, вільну, яка іде власним шляхом, де кожен має право вибору".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого війська росії підло вдерлися на території України. Українці об'єдналися і кожен на своєму місці робить все, щоб день перемоги настав скоріше. Ворог вже втратив багато, але цього замало. Він має відповісти за кожну краплю крові українців. Все буде Україна!
Оголошення
live comments feed...