• Головна
  • Німеччина запроваджує нові правила для українських біженців
19:30, 8 серпня 2022 р.

Німеччина запроваджує нові правила для українських біженців

Німеччина запроваджує нові правила для українських біженців

Федеральна рада Німеччини оприлюднила рішення про зміну правил перебування на території країни громадян України. Згідно з ним, 1 вересня для біженців стартує облік часу перебування у країні. Враховуватимуться всі дні перебування, починаючи з 24 лютого.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на документ від влади ФРН.

За нововведенням, українці, які перебувають у Німеччині понад 90 днів, мають отримати статус тимчасового захисту або залишити країну на наступні 90 днів.

При цьому українці, які прибудуть на територію Німеччини після 1 вересня 2022 року, також матимуть змогу легально перебувати в країні протягом 90 днів без необхідності подавати заяву на реєстрацію статусу тимчасового захисту.

Реєстрацію для громадян України буде відкрито протягом усього часу війни.

"Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію має бути спрощений і повинен бути без бюрократії. Для цього потрібно бути зареєстрованим відразу після в'їзду до Німеччини, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах. Таким чином, перебування у Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання", - йдеться у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #Німеччина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...