• Головна
  • Україна вперше з 24 лютого формує хід війни: в армії рф два шляхи
11:30, 5 серпня 2022 р.

Україна вперше з 24 лютого формує хід війни: в армії рф два шляхи

Україна вперше з 24 лютого формує хід війни: в армії рф два шляхи

На 163-й день повномасштабного російського вторгнення Україна вперше отримала можливість почати активно формувати хід війни. Це сталося завдяки контрнаступальним операціям ЗСУ, в яких вдалося перехопити стратегічну ініціативу в боях і змусити ворога перерозподіляти сили, змінювати пріоритети зусиль.

Про це повідомили в щоденному звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW).

Останнім часом ворог все частіше перекидає особовий склад і техніку в Херсонську і Запорізьку області коштом своїх зусиль по захопленню Слов'янська і Сіверська, які вона залишила. Також російські сили передислокують військову техніку, зокрема артилерію та авіацію, до Криму з інших регіонів України.

Раніше окупанти відводили або призупиняли наступальні операції на Харків і на південному напрямку, щоб зробити пріоритетним захоплення Луганської області, але здійснили це за власною ініціативою, виходячи з мінливих пріоритетів їхніх командирів.

Імовірно, що так війська рф реагують на загрозу українського контрнаступу в Херсонській області, а несвідомо вибирають цілі, на яких зосередити свої зусилля.

"Підготовка ЗСУ до контрнаступу в Херсоні та початкові операції в рамках цього контрнаступу в поєднанні з різким ослабленням російських сил в цілому вперше дозволяють Україні почати активно формувати хід війни", – констатували в ISW.

На думку експертів, дилему перед російським вищим командуванням створює здатність України проводити масштабні контрнаступи одночасно на декількох напрямках.

Коли контрнаступ перейде в активну фазу, ворогам доведеться вирішити: або відмовитися від своїх західних позицій навколо Ізюму на користь захисту наземних комунікацій далі на Північ і Схід, або виділити більше особового складу і техніки, щоби спробувати утримати нинішню лінію фронту. Але такі сили повинні були прийти з іншого напрямку, що поставило б під загрозу інші "досягнення" росії.

Україна вперше з 24 лютого формує хід війни: в армії рф два шляхи, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #новини Херсон #нова Каховка #міст Херсон #Антонівський міст
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...