• Головна
  • Загроза масштабів ядерної катастрофи: рф планувала теракт у Дніпрі
13:20, 17 липня 2022 р.

Загроза масштабів ядерної катастрофи: рф планувала теракт у Дніпрі

Загроза масштабів ядерної катастрофи: рф планувала теракт у Дніпрі

15 липня російські війська завдали ракетного удару по Південному Машинобудівному Заводу. Таким чином війська рф планували не тільки знищити промислове підприємство, а заподіяти техногену катастрофу, яка могла досягти масштабів ядерної. 

З цього приводу Штаб територіальної оборони зробив офіційну заяву. 

Нагадуємо, що удар по місту Дніпро було завдано з Каспійського моря бомбардувальниками Ту-95, шістьма ракетами типу X-101. Чотири ракети були збиті Повітряним командуванням "Схід", а дві ракети досягли мети.

Наступного дня після ракетного удару ворожі джерела почали розповсюджувати інформацію про витік гептила.

Гептил - це компонент ракетного палива, який вкрай небезпечний для людини, має вкрай невисоку гранично допустиму концентрацію. Впливаючи на людей, він вражає буквально всі системи людини, починаючи з того, що вона є канцерогенною речовиною, і вражає імунну систему, серцево-судинну, лімфатичну, нервову систему, шлунково-кишковий тракт, печінку, шкіру, а також викликає порушення репродуктивної діяльності та появу вроджених каліцтв. Насправді, кожна частина організму людини уражається гептилом.

Голова Центру ТрО Дніпра Геннадій Корбан офіційно заявив, що в перший тиждень війни Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко створив робочу групу в рамках Штабу оборони Дніпра, до якої увійшли мер Філатов, його заступники, керівництво ЮМЗ та КБ Південне, керівництво ДСНС та Нацгвардії.

Спільними зусиллями, з першої декади березня до кінця квітня 2022 року було проведено безпрецедентні заходи щодо утилізації гептила та його похідних на обох підприємствах, де зберігалося це ракетне паливо.

Військова адміністрація в особі Валентина Резніченка та мерія Дніпра виділили понад 100 мільйонів гривень для того, щоб ліквідувати отруйну речовину у найкоротші терміни. Штаб оборони щоденно контролював проведення робіт.

Геннадій Корбан запевняє мешканців Дніпра, що інформація, що розповсюджується ворожими джерелами, це фейк і відверта брехня. Також стверджую, що російське керівництво збиралося вчинити терористичний акт у Дніпрі небачених масштабів, який можна порівняти з ядерною катастрофою. Проте керівництво області та міста заздалегідь подбали про цю проблему.

Раніше ми повідомляли, що рятувальники загасили пожежу на підприємстві у Дніпрі, що виникла внаслідок ракетного удару рф. 90 вогнеборців приборкували полум’я майже 38 годин. 

Рятувальники досі розшукують людину, що зникла на підприємстві під час ракетного удару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...