• Головна
  • «Війна має бути зупинена»: президент Індонезії з миротворчою місією відвідає Україну та рф
13:00, 27 червня 2022 р.

«Війна має бути зупинена»: президент Індонезії з миротворчою місією відвідає Україну та рф

«Війна має бути зупинена»: президент Індонезії з миротворчою місією відвідає Україну та рф

Різка продовольча криза внаслідок війни, яку влаштувала рф в Україні може спровокувати заворушення голодуючих у бідних країнах. Розуміючи серйозність ситуації, президент Індонезії Джоко Відодо закликав своїх російських та українських колег відкрити простір для діалогу. Він планує поїхати в москву та просити путіна віддати наказ про негайне припинення вогню.

Про це повідомляє редакція з посиланням на Reuters.

«Війна має бути зупинена, а глобальні ланцюжки постачання продовольства мають бути відновлені», — сказав Відодо перед від'їздом до Німеччини для участі у саміті G7.

Він має намір закликати країни G7 знайти негайне вирішення глобальної продовольчої та енергетичної криз. На цьому фоні глава МЗС Індонезії заявила, що харчові продукти та добрива з росії та України необхідно «реінтегрувати у світовий ринок, попри війну».

«Необхідно забезпечити зерновий коридор з України та відкрити експорт харчових продуктів та добрив із росії. Усі країни мають утримуватися від дій, які посилюють продовольчу кризу», — зазначила Марсуді.

Зазначається, що Індонезія засудила війну, але зберігає нейтралітет. Вона відхилила запит України на постачання озброєнь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...