• Головна
  • Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт та платитимуть мінімальну зарплату
10:30, 22 червня 2022 р.

Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт та платитимуть мінімальну зарплату

Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт та платитимуть мінімальну зарплату

Офіційно зареєстровані безробітні будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Місцева влада визначатиме, що саме потрібно буде робити у конкретному регіоні.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Уряд запускає реформу усієї сфери зайнятості. В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується організації роботи в тилу", - сказав він.

За його словами уряд затверджує документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні або сільськогосподарські роботи.

"Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні, визначатиме місцева влада. Звісно, ця праця оплачуватиметься. Держава платитиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної. Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати гроші від держави і відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту", - наголосив прем'єр.

Шмигаль також заявив, що статус та виплати із безробіття відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #Шмигаль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...