• Головна
  • Чотири українські фільми претендують на "Оскар" та BAFTA Awarads
12:00, 5 червня 2022 р.

Чотири українські фільми претендують на "Оскар" та BAFTA Awarads

Чотири українські фільми претендують на "Оскар" та BAFTA Awarads

З 21 по 27 червня у Каліфорнії проходитиме кінофестиваль Palm Springs ShortFest. Серед світових робіт, там презентують чотири українських фільми. У разі перемоги вони автоматично номінуються на "Оскар" та BAFTA Awarads.

Про це повідомили на сайті Рalmspringslife.

"Оператор Вікторія" – короткометражний фільм режисерки Ганни Яценко, який розповідає про оператора кол-центру Служби психологічної підтримки. Вона переживає складні токсичні взаємини із наркозалежним чоловіком.

"Коли я замислювала цей фільм, я і сама перебувала в життєвій кризі, як кажуть. Багато режисерів створюють кіно як опрацювання свого життєвого досвіду. А тепер уже і глядачі можуть отримати цей психотерапевтичний досвід та відповіді, або ж прийдуть до питань у власному житті", - розповіла режисерка фільму Ганна Яценко.

"Джордан 96" – стрічка розповідає реальну історію, що сталася з батьками автора напередодні її народження. Дія фільму розгортається у провінційному містечку середини 90-х. За сюжетом 18-річний Андрій допомагає у пошуках зниклого друга-однокласника Жені, батько якого – місцевий кримінальний авторитет.

"Я дуже рада, що імена режисерів продовжують звучати у світі, а українські фільми – жити своє життя на великих міжнародних екранах. Зараз як ніколи важливо, щоби іноземний глядач чув і бачив нас", – сказала режисер стрічки Катерина Лесік.

Чотири українські фільми претендують на "Оскар" та BAFTA Awarads, фото-1

"Пелюстковий торт" дебютна робота режисера Анастасії Бабенко. Це історія двадцятирічних Олени та Віті, у яких щойно з'явилася дитина. Це 17 хвилин про перші емоції та усвідомлення нової реальності – реальності батьківства.

Нагадаємо, раніше ми писали розповідали про фільми, які ватро подивитись українцям під час війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #фільми Україна #Оператор Вікторія #Пелюстковий торт #Джордан 96
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...