• Головна
  • ФК "Кривбас" - учасник УПЛ сезону-2022/23
Новини компаній
11:00, 28 травня 2022 р.

ФК "Кривбас" - учасник УПЛ сезону-2022/23

Новини компаній
ФК "Кривбас" - учасник УПЛ сезону-2022/23, фото-1

Сьогодні в Києві у Будинку футболу відбулися Загальні збори учасників Української Прем’єр-ліги. На засіданні були присутні голова УАФ Андрій Павелко, перші віцепрезиденти Олег Протасов, Анатолій Дем’яненко та Олексій Михайличенко, виконавчий директор УПЛ Євген Дикий та президент ПФЛ Олександр Каденко, президенти 15 клубів УПЛ сезону-2021/22, а також представники Першої ліги сезону-2021/22: «Оболоні», «Альянсу» й ФК «Кривбас», який представляв віцепрезидент Артем Гагарін.

На зустрічі розглядалась можливість старту Прем’єр-ліги за умов російського вторгнення в Україну та було вирішено питання, чи буде грати у найвищому дивізіоні ФК «Кривбас», який зайняв друге місце у Першій лізі-2021/22. Отже, головне питання, чи бути футболу в Україні у цьому році, одностайно вирішено - так.

Формат нового сезону УПЛ збережено - 16 клубів. ФК «Кривбас» повертається до елітного дивізіону через паузу довжиною у дев’ять років! Також до УПЛ підіймається «Металіст», а от «Десна» та «Маріуполь» у зв’язку зі складною ситуацією у Чернігові та Маріуполі та зруйнованою інфраструктурою клубів не зіграють у новому сезоні. Було вирішено закріпити за ними місця в УПЛ.

Буде створена робоча група, яка пропрацює питання щодо формату УПЛ, календаря, та де саме відбудеться чемпіонат (ФК «Кривбас» підтримав варіант проведення УПЛ в Україні). Остаточне рішення буде прийнято після консультацій із владою України, військовими адміністраціями.

На сезон-2022/23 буде розроблено тимчасовий спеціальний регламент, який буде передбачати умови проведення турніру у ситуації, яка склалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ФК КРИВБАС #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...