• Головна
  • Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін
16:30, 26 травня 2022 р.

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін

У березні було зафіксувано рекордний попит на подобову оренду житла — понад 1 млн відгуків на опубліковані оголошення на одній із платформ об'яв, а це в 15 разів більше, ніж торік. Упродовж квітня інтерес до короткострокової оренди стабілізувався до показників мирного часу, однак у порівнянні з минулим роком активність зросла на 52%.

Що чекає на ринок подобової оренди житла в Україні та які ціни пропонують під час війни — в аналітиці OLX Нерухомість, передає редакція.

Де найчастіше шукають житло подобово

Хтось зупиняється в тимчасовому помешканні транзитом до кінцевої точки призначення, інші орендують будиночок на вихідні, щоб змінити “декорації” чи провести час із близькими. Потреби українців за три місяці війни трансформували класичний сезон вікендів. Так, найактивніше зараз реагують на пропозиції про подобову оренду житла на Закарпатті, Кіровоградщині та Дніпропетровщині. У цих регіонах найбільша кількість відгуків на одне оголошення. При цьому, у 82% випадків українці бронюють помешкання телефоном. 

Якщо ж аналізувати за типами житла, то:

  • квартири подобово, погодинно активно шукають у Закарпатській, Кіровоградській та Черкаській областях;
  • короткострокова оренда будинків цікавить пошукачів найбільше у Кіровоградській, Вінницькій та Волинській областях;
  • готелі та бази відпочинку користуються найбільшим попитом на Черкащині, Житомирщині та Дніпропетровщині;
  • хостели, койко-місця за відгуками на оголошення українці активно шукають у Вінницькій та Полтавській областях.

Де в Україні найвигідніше орендувати помешкання на короткий термін

Якщо ви плануєте орендувати помешкання на короткий строк, то найбільший шанс у вас знайти подобову оренду квартири. Принаймні, таких пропозицій на олх найбільше — понад 10 000 оголошень. 

До слова, порівняно з усіма великими містами, в Києві найнижча середня вартість ночівлі в однокімнатці — всього 578 гривень на добу. В Черкасах доведеться віддати близько 600 гривень за ніч, а найдорожче — в Ужгороді. Тут оренда доби в однокімнатній квартирі обійдеться, в середньому, в 850 гривень. 

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін, фото-1

Якщо розглядаєте подобову оренду будинків, то можете обирати з 1 355 наявних оголошень. Так, зокрема, винайняти помешкання в Кропивницькому коштуватиме близько 725 гривень на добу, а середня вартість ночівлі на Волині коливатиметься від 925 гривень у Шацьку до 1 436 гривень у Світязі. У курортних містечках Карпат середні ціни на будинки також знаходяться в діапазоні 1 000-2 000 гривень на добу. 

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін, фото-2

Якщо ж проаналізувати ціни в готелях і на базах відпочинку в найпопулярніших регіонах серед пошукачів, то найбюджетніша ночівля буде на Житомирщині (в середньому, 500 гривень). У Черкаській області, а саме в Умані, ніч обійдеться близько 600 гривень, а в самих Черкасах на 150 гривень дорожче. Тим часом у Києві середній тариф зараз доступніший, ніж до війни — 576 гривень за добу. 

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін, фото-3

Ночівля в хостелі традиційно буде найбюджетнішою. Так, наприклад, найнижчі ціни пропонують у Полтаві — в середньому, 150 гривень за ніч. На 50 гривень дорожче у Вінниці. На такий же тариф можна розраховувати і в Ужгороді. А от в інших західних регіонах (до прикладу, в Івано-Франківську та Львові) за ніч у хостелі візьмуть у межах 350 гривень. 

Подобова оренда житла: де вигідно винайняти помешкання на короткий термін, фото-4
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...