• Головна
  • Зʼявилася надія зберегти життя захисникам і захисницям з "Азовсталі": звернення Зеленського
00:26, 17 травня 2022 р.

Зʼявилася надія зберегти життя захисникам і захисницям з "Азовсталі": звернення Зеленського

Зʼявилася надія зберегти життя захисникам і захисницям з "Азовсталі": звернення Зеленського

Щодо ситуації в Маріуполі президент України Володимир Зеленський повідомив під час вечірнього звернення, передає редакція.

Стало відомо, що завдяки діям українських військових – ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста і ООН, Україна має надію, що вдасться зберегти життя наших захисників і захисниць Маріуполя. Серед них є важкопоранені, їм надається допомога. 

"Українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип. Операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата нашими військовими і розвідкою. Щоб повернути хлопців додому, робота продовжується, і ця робота потребує делікатності. І часу", - повідомив Володимир Зеленський.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що гарнізон "Маріуполь"виконав поставлене бойове завдання. 

Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на “Азовсталі”, зберегти життя особового складу. 

Триває операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України.

Розпочалася евакуація 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу у Новоазовську. Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. 

Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території “Азовсталі”, тривають.  

Захисники Маріуполя - герої нашого часу. Вони назавжди в історії. Це окремий загін спеціального призначення "Азов", 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя. 

Утримуючи позиції на “Азовсталі”, вони не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС.

Сковування основних сил противника навколо Маріуполя дало нам можливість підготувати та створити оборонні рубежі, на яких наші війська знаходяться і сьогодні та дають гідну відсіч агресору. Ми отримали критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил, отримання допомоги від партнерів.

Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу - зберегти життя оборонців Маріуполя. 

Ми будемо боротися за вас на всіх фронтах так само віддано, як ви бороните державу!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...