• Головна
  • Чотири простих рецепти тушонки для воєнного часу
18:00, 14 травня 2022 р.

Чотири простих рецепти тушонки для воєнного часу

Чотири простих рецепти тушонки для воєнного часу

В зв'язку з воєнним станом, тушонка як ніколи може стати в нагоді, а приготувати її - це прекрасний спосіб зберегти м'ясо і птицю надовго. Серед беззастережних бонусів тушонки з курячих гомілок - м'ясо не потрібно тримати в морозильній камері або холодильнику, якщо, випадково, відключать електроенергію. Також її можна відправити на фронт, взяти в дорогу чи бомбосховище, повідомляє сайт 056.

Рецепт тушонки від Клопотенка

Інгредієнти: 2 кг курячого м'яса (гомілки, стегна); 1 середня ріпчаста цибуля; 1 велика морква; 150 г кореня селери; 2 лаврових листки; 5 горошин чорного перцю; 3 горошини запашного перцю; 2 ст. л. солі

Як готувати: У велику каструлю викладіть 2 кг курячого м'яса. Залийте водою на 3 см вище, доведіть до кипіння. Першу воду злийте, а м'ясо ретельно промийте і знову складіть в каструлю. Додайте цибулину і моркву, розрізані навпіл. Якщо є, то додайте очищений корінь селери, пастернаку або петрушки.

Додайте 2 лаврові листки, 5 горошин чорного і 3 горошини запашного перцю. Залийте м'ясо холодною водою так, щоб вона була на 3 см вище рівня м'яса. Додайте 2 ст. л. солі, перемішайте. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього. Варіть 40 хвилин, не накриваючи кришкою. Дістаньте м'ясо курки з каструлі, дайте йому трохи охолонути та за допомогою ножа і вилки акуратно вийміть з гомілок і стегон все кістки, хрящі і шкірку.

Вийміть з бульйону моркву, цибулю і корінь селери. Все м'ясо знову перекладіть в каструлю і варіть ще 20 хвилин на середньому вогні.

Тим часом підготуйте скляні банки для стерилізації. Поставте їх в духову шафу на деко і включіть розігріватися до 100 градусів. Коли банки стануть гарячими, виймайте їх за допомогою рушники. На стерилізацію потрібно 20 хвилин. Паралельно металеві кришки до банків складіть в невелику каструлю з окропом і кип'ятіть приблизно 10 хвилин.

Викладіть курку і трохи бульйону в кожну банку. Спеції за бажанням - їх можна додати в банки чи ні. Відразу ретельно закручуйте банку кришкою. Коли банки охолонуть, поставте тушонку в темне прохолодне місце. Термін придатності - до двох тижнів.

Куряча тушонка

Інгредієнти: курка – 1,5 кг; цибуля - 1 шт; лавровий лист – 2 шт; перець-горошок – 2 шт; сіль, чорний мелений перець та інші спеції – за смаком.

Як готувати: Нарізати курку шматочками. Шматочки м'яса покласти в миску та змішати зі спеціями, сіллю, перцем. Простерилізувати пусті банки. На дно банок викласти запашний перець, лавровий лист і кілька кілець цибулі. У банки щільно утрамбувати курку, залишити 2-3 см до краю банки і закатати.

Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Наповнити водою так, щоб вода покривала курку та поставити каструлю з банками варити на плиті. Після закипання води тушити 7 годин на повільному вогні. Потім дати банкам повністю охолонути.

Тушонка зі свинини

Інгредієнти: свинина – 1 кг; сіль – 1 ст.л; перець та інші спеції – за смаком.

Як готувати: Нарізати свинину. М'ясо залишити у солі на 15 хвилин. Простерилізувати банки та кришки. Щільно викласти м'ясо у банки, залишивши трохи місця.

Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Ці банки накрити кришками, а каструлю заповнити водою, не заливаючи воду всередину банок, і поставити на плиту. Після закипання тушити 5 годин і регулярно підливати кип'ячену воду в каструлю. Після закінчення готування закатати банки.

Тушонка з яловичини

Інгредієнти: філе яловичини – 5 кг; свиняче сало – 2 кг; лавровий лист – 7 шт; перець-горошок, сіль – на око; спеції – за смаком.

Як готувати: Крупно нарізати сало та яловичину. М'ясо та сало викласти в каструлю. Поставити на невеликий вогонь. Додати лавровий лист, перець, сіль, спеції, воду.

Варити 7 годин із закритою кришкою і періодично перемішувати. Після цього розкласти м'ясо по банкам і закатати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Запоріжжя #новини Луганськ #новини Україна #рецепт тушонки #Клоптенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...