• Головна
  • Компенсація шкоди, отриманої внаслідок військової агресії росії
Новини компаній
14:16, 22 квітня 2022 р.

Компенсація шкоди, отриманої внаслідок військової агресії росії

Новини компаній
Компенсація шкоди, отриманої внаслідок військової агресії росії, фото-1

Компенсація шкоди, отриманої внаслідок військової агресії росії

З початку широкомасштабної війни рф проти України внаслідок обстрілів території країни у різних областях ракетами та авіацією ворога щоденно піддаються руйнуванню житлові будинки та інфраструктура держави.

Для означенння відшкодувань завданих збитків під час війни в міжнародному праві існують спеціальні терміни: контрибуції та репарації. Сучасне міжнародне право не передбачає виплат на користь переможця у війні, тобто контрибуцій. А для сплати репарацій необхідно щоб країна-агресор зазнала поразки у війні та погодилася підписати мирну угоду.

Скоріш за все, підписувати угоду, яка примусить росію компенсувати шкоду отриману внаслідок війни, тобто платити репарації, країна-агресор не буде.

Отже, Україні треба шукати інші засоби примусити росію платити для компенсації матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок війни. А, що робити коли збитки нанесено вашому майну або бізнесу — фіксувати всі втрати, та звертатися за професійною допомогою до адвоката з питань відшкодувань.

Зараз ми не маємо можливості оцінити обсяг руйнувань, заподіяних в нашій країні, бо військові дії ще тривають. До завершення війни ніякі оцінки завданої шкоди не є кінцевими та остаточними. Але точно можна сказати, що ці збитки будуть обраховуватися сотнями мільярдів доларів.

Найбільш очевидне джерело компенсації шкоди внаслідок військової агресії — це валютні резерви Центрального банку росії, що знаходяться на банківських рахунках в інших країнах світу. На отримання цих коштів не потрібно підписувати ніякої угоди з країною-агресором, але це замало. Більша частина російського майна за кордоном не публічна, воно зареєстроване на підставні компанії і тому потребує розшукової роботи.

Для цього створено спеціальну робочу групу під назвою REPO, яка має збирати інформацію для вжиття конкретних дій проти росіян. Кінцевою метою групи є збирання доказів для конфіскації заморожених активів.

У випадках, коли йдеться про збитки окремої приватної компанії чи якоїсь окремої галузі, які сталися внаслідок збройного конфлікту, можна позиватися до міжнародних судових інстанцій. Щоб отримати кваліфіковану допомогу та консультації фізичним та юридичним особам треба звертатися до професіоналів адвокат Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...