• Головна
  • Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни"
21:30, 13 квітня 2022 р.

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни"

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни"

Юрій Дудь опублікував нове відео на своєму YouTube-каналі. Воно присвячене біженцям з України та людям, які надають їм допомогу. Фільм зазнав очікуваної критики від роспропагандистів та був оббріханий фейками.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на ЦПД при РНБО України. 

На початку відео Дудь наводить кількість людей, які залишили країну — їх кількість досягла понад 4 млн. Далі розповідається про те, як біженцям надається допомога на конкретному прикладі.

Героями випуску стали знайомі журналіста Анастасія Чуковська та Олексій Зеленський, які мешкають у Будапешті. Вони допомагають біженцям в Угорщині, де їхня кількість досягла понад 500 тис.

Фільм Юрій знімав в Угорщині, де його одногрупниця з чоловіком (теж росіяни) допомагають українцям з житлом та усіма побутовими питаннями. 

Для більшого розуміння ситуації рекомендуємо до перегляду фільм Юрія: https://youtu.be/3kItbrHHVO8

Посилання на пост з фейками: 

https://telegra.ph/Ne-menyaya-rakurs-YUrij-Dud-snyal-film-s-odnoznachnoj-ocenkoj-proishodyashchego-na-Ukraine-I-fejkami-04-12

Фейк 1. За кордоном не раді українцям, а Естонія взагалі обмежила в‘їзд до 50 тис осіб!

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-1

Насправді станом на 6 квітня в Естонію вже прибуло 27 тисяч біженців з України, щодня до країни приїжджає близько 500 осіб.

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-2

Про це повідомила Міністр соціального захисту Естонії Сігне Рійсало.

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-3

За її словами, багато біженців не знають, як довго вони збираються пробути в Естонії. Чимало людей хочуть повернутися до України за першої можливості. Так уже зробили деякі сім'ї з дітьми, хоча ситуація на Батьківщині, як і раніше, складна! 

Фейк 2. росія знищує лише військові об'єкти, а цивільну інфраструктуру та громадян вони взагалі бережуть! 

Як факт використовують начебто підтвердження від Олексія Арестовича з посиланням на російський Telegram-канал Ura.ru. 

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-4

Водночас Арестович щодня виходить з прямими ефірами, де розповідає про обстріли рашистами шкіл, садочків, лікарень, будинків та багатоповерхівок. Про катування цивільного населення та цинічні обстріли і крадіжки! Явно, що не прізвище Олексія потрібно було писати, як адвоката злочинів окупантів.

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-5

Також в тексті заперечуються обстріли в Харкові, з поясненням, що якщо б дійсно 2/3 міста було знищено, то такі б фото заполонили шпальти усіх світових ЗМІ. 

21 березня, коли російська армія ще була в місті, мер Харкова Ігор Терехов повідомляв в ефірі телемарафону, що з початку війни окупанти зруйнували 972 будинки, з яких 778 саме житлові. Фейк 3. Святогірську Лавру обстріляли військові ЗСУ та не саму Лавру, а лише міст до неї, так як це було в Ірпені?Насправді обстріл був самої Лаври, також відомо про 2 важкопоранених та 30 із легкими травмами. 

Коментар від митрополита Святогірського Арсенія є лише на новинному порталі т.зв «новоросії».  Сам митрополит зростав у росії, служив у радянській армії та й сама Лавра перебуває під егідою Московського патріархату.Фейк 4. «Обережно» ракета, що залетіла в будинок села Дергачі (Харківська область) — це постановка! Дірка в стелі ніби замала для проходу ракети та й бетонні блоки не впали, хоча б обов‘язково мали б впасти при влученні ракети, що не розірвалася.

Насправді ракета влучила на кухню будинку і лише дивом не розірвалася! І таких випадків було декілька по всій Україні, та всі ракети, звичайно ж, не російські, бо це прямий доказ того, що їхній снаряд прилетів у цивільний об‘єкт!

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-9

Фейк 5,6,7. Україна сама себе обстрілює, щоб потім сказати, яка «погана» росія. Приклади: бомбардування пологового будинку та драмтеатру в Маріуполі, обстріл вокзалу в Краматорську та всі інші та майбутні обстріли — це все Україна.

Насправді росія вкладає в голову своїх громадян, що Україна дійсно веде війну сама із собою. Бомбить свої ж міста, вбиває своїх же людей, грабує своїх же громадян, але ЧОМУСЬ потім усе намародерене виявляється на російському Avito у розділі «Продам».

Фейки роспропаганди у фільмі Дудя: "людина під час війни" , фото-13
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь #0619
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого на території України підступно вдерся ворог. Українці об'єдналися проти країни агресора та завзято та героїчно обороняють державу. Разом мы переможемо! Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Бий ворога!
Оголошення
live comments feed...