• Главная
  • Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки
Новости компаний
11:00, 2 июня

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки

Новости компаний
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки

McDonald’s – це шоста по величині корпорація світу і перша серед закладів громадського харчування. В Україні ресторан з’явився в 1997 році в столиці. Він так полюбився відвідувачам, що майже відразу почав з’являтися в інших містах. І вже в 1997 році в Дніпрі, на Проспекті героїв, 1в відкрили перший в області ресторан McDonald’s. Саме туди нас запросили, аби ми на власні очі впевнилися в якості продукції та відповідності закладу найсуворішим вимогам з гігієни та безпеки.

Екскурсію провів директор ресторану – Антон. 17 років він присвятив роботі у McDonald’s. І як справжній гуру своєї справи, показав нам ресторан з середини та розповів усі тонкощі зберігання і готування продуктів в McDonald’s. Крім того, директор поділився секретами неперевершеної кухні.

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-1

"На власні очі": як готують бургери та картоплю фрі

Перед початком екскурсії одягаємо спеціальну "екіпіровку" – халат, бахіли, шапочку, рукавички і, звісно, маску, також потрібно було пройти ПЛР-тестування.

Найперше оглядаємо гриль, де готують біфштекси для бургерів. Його чистять після кожного смаження. Самі м’ясні біфштекси постачає Козятинський м’ясокомбінат, що на Вінниччині. Біфштекси складаються зі 100% яловичини, без додавання жодних спецій і зберігаються у гігантських холодильних камерах при температурі -18°С. У ресторані їх смажать на грилі без олії при температурі 217°C зверху і 177°C знизу, і тільки після приготування додають сіль та перець. І вуаля – ідеальний біфштекс для бургера готовий!

Що стосується булочок для бургерів, то їх випікають у Дніпрі з борошна найвищого ґатунку вітчизняного виробництва, води, дріжджів, соняшникової олії й цукру. Щомісяця вони проходять оцінку на відповідність "золотому стандарту" McDonald’s. Представники відділу якості компанії та експерти на підприємстві виставляють бали кожному виду булочки. Оцінюються аромат і зовнішній вигляд, висота, прожарювання, смак.

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-4
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-5

Мариновані огірки для бургерів вже понад 20 років незмінно постачаються з півдня України. Ще більш соковитими ці бургери робить кетчуп із херсонських томатів. Щорічно всі інгредієнти, що постачаються в McDonald’s, "інспектують" на смак та якість в мюнхенській лабораторії. 

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-6

Над робочими поверхнями на кухні закладу розміщені так звані електронні годинники, які фіксують час придатності тих чи інших продуктів, коли він стікає – вмикається звуковий сигнал і продукцію замінюють. Як пояснює директор ресторану, ця система гарантує, що кожен відвідувач McDonald’s отримає якісний, свіжий бургер чи хрумку картопельку фрі. 

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-7

Як же готують улюблену багатьма картоплю фрі? Для цього беруть картоплю сорту Інноватор, довжина однієї картоплини в середньому становить 20 см. Це природний сорт, який не містить ГМО. Що стосується фритюру, у якому готується картопля, то тут використовують найсучасніше обладнання, де олія проходить декілька етапів фільтрації. Після приготування картопля фрі зберігається до 5 хвилин. 

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-8

Яке воно - морозиво найвищого ґатунку?

Морозиво готується безпосередньо у закладі у присутності клієнта. Для його приготування береться молочна основа, яка моментально охолоджується в автоматі. Основа морозива – це молоко вищого ґатунку. Його закуповують у найкращих та найбільших фермерських господарств Київської та Черкаської областей. Основи заливаються до комбомашин, працівнику залишається лише натиснути кнопку — молочна суміш автоматично комбінується з холодним повітрям, і морозиво готове!

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-9

Кава McCafe — це 100% арабіка

Кава McCafe — це спеціальний бленд зі 100% арабіки: 80% Колумбії та 20% Бразилії. ЇЇ вирощують на плантаціях, для яких не вирубували тропічні ліси, це підтверджує міжнародний сертифікат Rainforest Alliance. Зерна обсмажують в Нідерландах, а напій готують у швейцарських кавомашинах. Зерна у кавомашині зберігають не більше чотирьох годин, щоб вони не втратили свій аромат.

Міні-завод з виготовлення напоїв – в кожному ресторані!

Виявляється, в кожному McDonald’s є свій міні-завод, який виготовляє Кока-колу та інші напої. Автомат змішує запатентовану основу, вуглекислий газ та воду і на виході видає готовий напій.

Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-12

До речі, перед тим, як потрапити до кави, чаю або автомату з виготовлення коли, вода проходить багатоступеневу систему фільтрації:

  • грубу очистку;
  • пом’якшення;
  • зворотній осмос;
  • нано- і вугільну фільтрацію;
  • ультрафіолетове очищення.

Кожен фільтр має стікер, який вказує, коли його встановили, щоб працівники ресторану розуміли, коли потрібно його обслуговувати та замінювати.

"У McDonald’s ви в безпеці". Про взірцеві стандарти чистоти, якості та безпеки

ТОП-4 цікаві факти, які варто знати:

  • Будь-яка страва тут проходить близько 100 перевірок на різних етапах приготування – від моменту вирощування сировини на полях, транспортування, до самого процесу виробництва. Щомісяця у кожному ресторані проводяться мікробіологічні дослідження готової продукції.
  • Чисто майже як в операційній. Поверхні на кухні та в зоні обслуговування протирають щонайменше щогодини, а щоночі відбувається генеральне прибирання та дезінфекція обладнання. Кожні 3 години працівники ресторану змінюють маски, щогодини миють руки спеціальним антибактеріальним милом та змінюють рукавички. Термінали для оплати, диспенсери для дезінфікуючих засобів, ручки вхідних дверей зі сторони залу та вулиці протирають кожні дві години. А столи і таці після кожного відвідувача.
  • McDonald’s перший в Україні почав використовувати систему НАССР, яка є важливим інструментом для контролю якості харчових продуктів на виробництві та рекомендована Міністерством охорони здоров'я для закладів громадського харчування. 
  • McDonald’s підтримує місцевого виробника: 60% постачальників McDonald’s – українські підприємства. Вони регулярно проходять 4 суворі аудити на рік: як заплановані, так і неоголошені незалежними аудиторськими компаніями.
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-13
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-14
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-15
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-16
Все, що ви хотіли знати про McDonald’s: походження продукції, секрети смачної кухні та жорсткі вимоги до безпеки, фото-17
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
#056 #Днепр #McDonald’s #McDonald’s Днепр
0,0
Оцените первым
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Объявления
live comments feed...