• Головна
  • Кому Служба автодоріг Дніпропетровської області віддала 320 млн. на ремонт доріг?
Новини компаній
19:55, 30 квітня 2020 р.

Кому Служба автодоріг Дніпропетровської області віддала 320 млн. на ремонт доріг?

Новини компаній

320 млн бюджетних гривень можуть дістатись компанії-банкруту, завдяки сприянню першого заступника начальника САД Олександра Шефера.

24 квітня – день коли на сторінці Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області пройшла на нашу думку «легітимізація» особисто першим заступником Начальника Служби автодоріг всього браку, який було допущено при ремонті траси Р-73 та це той самий день, коли господарський суд оприлюднив Ухвалу в якій визначив дату підготовчого засідання по справі про банкрутство компанії ТОВ «УПП ІІ УПС»…

Не знаємо, як ви, але ми в цьому вбачаємо певну закономірність, яка взагалі не на користь дорогам Дніпропетровщини.

Отже, давайте зануримось в деталі.

В Україні триває реалізація програми ініційованої особисто Президентом України «Велике будівництво», в рамках якої у мешканців Нікопольського району Дніпропетровської області з’явився шанс отримати нарешті трасу Р-73 у проїзному стані.

У березні почалися роботи, по проведеному ще у 2018 році тендеру, ремонт доручили проводити УПС группа компаний, яка запам’яталась мешканцям регіону колійністю та ямами на «гордості» регіону трасі Н-08, майданчиками ГВК, які через півроку експлуатації прийшли у невідповідність і так далі.

Контролювати процес ремонту Р-73 поставили досвідченого будівельника, успішного бізнесмена – консультанта – геолога Олександра Шефера.

Ми, як громадська рада при Службі автомобільних доріг, до якої регулярно звертаються з питаннями та проханнями щодо дорожньої сфери мешканці регіону, вирішили взяти проведення вказаного ремонту під свій громадський контроль, чим схоже дуже завадили новому керівництву Служби автодоріг панам Чумаченко Д.С. та Шеферу О.М..

Неодноразово повідомляли головного контролера від Служби автодоріг Олександра Шефера про всі порушення, що відбуваються з боку компанії УПС під час ремонту, про не відповідність якості робіт держстандартам та інше. Двічі виїжджали разом з Шефером Олександром Михайловичем на робочу нараду на об’єкті, де в присутності громадськості та особисто Шефера було зафіксовано порушення температурних вимог (замість необхідних 145 С було 123 С), що навіть знайшло своє відображення в Протоколі наради від 07.04.2020 . Так само, як і відображено в протоколі від 14.04.2020 та підписано особисто Шефером О.М. те, що у випадку порушення вимог до температурних норм даний ремонт підряднику не буде оплачено. І наче, все ж об’єктивно і як має бути, а враховуючи те, що вже є зафіксованим температура асфальту до ущільнення 123 С, то й акти прийому підписані не можуть бути, а отже і бюджетні кошти на цю халтуру не витратять.

Та це здається сплутало всі плани і Шеферу, як представнику Служби автодоріг і підряднику, який хоче отримати бажані 320 млн бюджетних гривень.

Тому, 21 квітня 2020 року, вже без залучення громадськості, точніше просто проігнорувавши пропозицію громадської ради при Службі автодоріг щодо спільної перевірки, контролер Шефер О.М., одягнувши на посадовців Служби автодоріг будівельні каски, а собі забувши надягти обов’язковий предмет індивідуального захисту – маску для обличчя, виїхав на трасу Р-73 і зафіксував відмінну якість робіт. Вимушені погодитись, зафіксував красиво на професійну фото-, відео-апаратуру, але абсолютно забувши про попередні підписані власноруч протоколи та гучні заяви.

Та кіно зняли у вівторок (бо це ледь не єдиний день тижня, коли і представники САД, і керівники підрядника є на об’єкті), але опублікували лишень у п’ятницю, кажете – монтували? Можливо, але в нас є інша інформація. 

24 квітня 2020 року оприлюднено Ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області в якій визначено дату проведення підготовчого засідання у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-Польське підприємство з іноземними інвестиціями "УПС".

 Так, так, саме того підрядника, який зараз проводить ремонт на трасі Р-73, до якого є безліч питань щодо гарантійних зобов’язань по всім крупним об’єктам, які вони ремонтували на території Дніпропетровської області.

 Далі цікавіше, заяву до суду про визнання боржника (ТОВ «УПП ІІ»УПС») подало Товариство з обмеженою відповідальністю "УКРТРАНСКОНСТРУКЦІЯ". Відповідно до даних у відкритих реєстрах, власником 50 % цієї компанії є Палій Тарас Миколайович, ТАК, це саме той Тарас Палій, який був зпівзасновник і тривалий час керував групою компаній УПС, ТАК, це саме той Тарас Палій, який зі слів нинішнього керівника УПСів Дмитра Гончарова відповідає за якість ремонту на трасі Р-73 і ТАК, це саме той Тарас Палій, який має 50 % власності ТОВ "ВП "ГАММА", саме з заводу цієї фірми ТОВ «УПП ІІ «УПС» транспортує асфальто-бетонну суміш для ремонту траси Р-73.

Простіше кажучи, Тарас Палій вирішив визнати банкрутом через суд компанію Тараса Палія, співпадіння? – далі ви знаєте…

Якщо переходити до висновків, на сьогоднішній день ми маємо:

1. Підрядника ТОВ «УПП ІІ «УПС», який зовсім скоро буде визнаний судом, як компанія – банкрут, а отже не зможе відповідати по взятим на себе гарантійним зобов’язанням, в тому числі по трасі Р-73,

2. Першого заступника начальника САД, який називає себе головним по контролю за ремонтом траси Р-73 та який 21 квітня 2020 року в чергове «закрив очі» на весь брак допущений підрядником і тим самим визнав, що роботи проводяться якісно і з дотриманням технологій.

 Сказати, що Шефер О.М, не знав про те, що компанія УПС вже майже банкрут (нерухомого майна в компанії немає, а рухоме – 3 одиниці техніки вже в арешті), так це буде не правда, ми йому повідомляли про це, тим паче процеси по доведенню до банкрутства компанії УПС тривають з лютого місяця, а зараз офіційно повідомляємо і голові Укравтодор, і Міністерство інфраструктури України і Денис Шмигаль і Офіс Президента України.

Тому висновок дуже простий, нам здається, що в діях Шефера О.М. є бажання зробити все можливе, щоб 320 млн бюджетних гривень були сплачені компанії УПС, нехай і ціною якості ремонту, ну а компанія УПС, яка вже спричинила збитки державі, по деяким підрахункам на 1 млрд гривень, бажає зірвати останній куш перед тим, як вони повністю перейдуть на підряди під іменем ТОВ «Елітмагістраль», яка брендована під лого DOROGI.Ну а ми, користувачі доріг, і далі будемо їздити дорогами смерті в надії на зміни, поки нові обличчя Служби автодоріг грають під дудку попередніх обличь цієї ж Служби.

Ви з цим згодні? – Ми ні! Тому закликаємо БОРОТИСЯ за якість кожного км!

Олександр Кубраков, вже не просимо, вимагаємо відсторонити підрядника УПС від ремонту на трасі Р-73 та не закривати акти виконаних робіт!

http://msdnipro.com/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...