• Головна
  • Дайджест новин дня: потрійне ДТП, опитування до Дня української мови та підліткове самогубство
21:04, 9 листопада 2018 р.

Дайджест новин дня: потрійне ДТП, опитування до Дня української мови та підліткове самогубство

Дайджест новин дня: потрійне ДТП, опитування до Дня української мови та підліткове самогубство

Сайт 056 виділяє головні новини 9 листопада.

У Дніпрі зіштовхнулися три іномарки. Водій Mercedes-Benz не дотримувався безпечної швидкості та дистанції й зіткнувся з Ford Fusio. Після удару Ford "відкинуло" й автівка "влетіла" у Toyota Corolla, що їхала попереду. У результаті ДТП ніхто не постраждав.

На водіїв Mercedes-Benz та Toyota Corollaвинесли склали постанову за ч.1ст.126 (відсутність поліса обов'язкового цивільного страхування). Окрім того, у водія Mercedes-Benz вилучили посвідчення водія та видали тимчасовий дозвіл на право керуванням й склали протокол за ст 124 (Відповідальність за пошкодження транспортних засобів).

Міськрада Дніпра збирається просити в Облради понад 200 мільйонів гривень на освіту та медицину. Міськрада планує звернутися до Дніпропетровської обласної ради із прохання передбачити в проекті бюджету на 2019 рік додаткові кошти для утримання професійно-технічних закладів та закладів охорони здоров’я.

«Просимо до Дніпропетровської обласної ради із проханням при формуванні показників обласного бюджету на 2019 рік передбачити бюджету Дніпра додаткову дотацію на фінансування переданих державного бюджету на утримання закладів освіти та охорони здоров’я у загальній сумі 209,3 мільйона гривень», - йдеться в проекті звернення.

У Дніпропетровській області два школярі намагалися покінчити життя самогубством, одного вдалося врятувати.У Першотравенську 16-річний підліток застрелився, а в Дніпрі 11-річнйий хлопчик намагався повіситись.

7 листопада до поліції надійшов виклик від чоловіка, який знайшов свого сина з пораненням голови. Поруч з хлопцем знайшли стартовий пістолет. Передсмертну записку підліток не залишив. Від отриманого поранення він помер в лікарні.

8 листопада у Дніпрі школяра, який намагався повіситись, вдалося врятувати. Його знайшла мати, яка встигла зробити штучне дихання та викликати «швидку». Хлопчика у тяжкому стані госпіталізували до лікарні.

Суд зобов’язав міськраду Дніпра винести на голосування петицію про ліквідацію «Муніципальної варти». Апеляційний адміністративний суд зобов’язав міськраду Дніпра відновити голосування за петицію про звільнення екс-командира «Беркута» та петицію про ліквідацію КП «Муніципальна варта».

Суд відхилив апеляцію міськради Дніпра та залишив в дії рішення Жовтневого районного суду. Відповідне рішення райсуду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, згідно якого міськрада зобов’язана зареєструвати та опублікувати електронні петиції щодо звільнення Андрія Ткаченка з посади директора КП «Муніципальна варта» та щодо ліквідації самого комунального підприємства «Муніципальна варта».

Сайт 056 провів відеоопитування до День української писемності та мови. Ми запропонували перевірити свої знання різноманітної української мови та дати визначення наступних слів: нівроку, натщесерце, філіжанка, чимчикувати, блюзнірство, шубовснути, витребеньки. Дізнатися правильні відповіді ви зможете, переглянувши наше відеоопитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дайджест #новини #056
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...