Якщо перед вами раптово постало завдання зайнятися закупівлями для свого підприємства, перше, з чого треба почати, — це визначити свій статус, цілі та завдання. Найперший питання, яке вам потрібно поставити свого керівника (або собі самому, якщо є керівник), — які мої обов'язки і повноваження? У чому полягає моя головна задача? Які права у мене є? Яким чином слід організувати процес закупівель, щоб це було найбільш вигідно і зручно для компанії? Хто і як буде приймати остаточні рішення? І т. д. і т. п. Іншими словами, вам потрібно сформувати у себе перед уявлення про те, що буде включати в себе процес закупівель, познайомитися з сайтом публічних закупівель https://tender.uub.com.ua/ і визначитися яке ваше місце в цьому процесі.

Друге — скласти план дій, правильно розставивши пріоритети. Почати, мабуть, можна з того, щоб постаратися отримати максимум інформації про закупки товар, послуги, роботи. Уявіть, що ви все своє свідоме життя займалися тим, що змішували фарби, створюючи різні нові відтінки кольорів. І раптом волею долі ви потрапляєте в компанію, де вас зобов'язують зайнятися постачанням не великий швейної фабрики тканинами та фурнітурою. ОбаАна! Звичайно, найпростіший спосіб вирішити дилему, що постала перед вами завдання — це відмовитися від такої роботи і спробувати знайти щось більш близьке вашим талантам і досвіду. Але хіба так вирішуються завдання? Якщо ви чітко вирішили слідувати новій лінії на карті своєї долі, то вам потрібно засукати рукави і спокійно проаналізувати ситуацію.

Для початку можна полазити по Інтернету, використовуючи різні пошукові системи, щоб отримати хоча б загальне уявлення про те, які бувають тканини і чим фланель відрізняється від шерсті, а бязь від ситцю. Хоча, звичайно, Інтернет навряд чи замінить вам спілкування з фахівцем. Тому, відірвавшись від екрану комп'ютера, постарайтеся знайти досвідчених співробітників (яких зазвичай кожна собака на підприємстві знає) і розпитайте їх про специфіку бізнесу. Якщо проявити повагу, можна отримати більшу частину необхідної інформації, оскільки в професійному спілкуванні діє відоме правило 80/20. Тобто в будь-якій сфері існує невелика кількість серйозних експертів (20%), які володіють основним объемомнужной інформації (80%).