Виробничі приміщення — це обмежена територія споруд і будівель спеціального призначення, в яких постійно або періодично здійснюється трудова діяльність людей. Важливою складовою організації робочого процесу являється забезпечення безпеки праці та правильного освітлення виробничих приміщень.

Сьогодні найбільш економними, екологічними, потужними та комфортними визнані світлодіодні лампи, виробництво яких вже почалося на вітчизняних заводах. Так, науково-виробниче підприємство "ВТН" ще в 2014 році запустило обладнання для виготовлення сучасних енергоефективних світильників для підприємств з новітніми LED-лампами. Вже за два роки роботи компанії вдалося вдосконалити свої розробки та налагодити безперебійне постачання недорогих і якісних світлодіодних світильників на український і вітчизняний ринок.

Переваги LED-освітлення виробничих приміщень

1. Можливість програмувати систему освітлення. Світлодіодна технологія стала справжньою знахідкою для програмованих систем. За допомогою димера можна регулювати яскравість світлового потоку, встановлювати різнокольорові діоди, монтувати підсвітку у прилади. Це ідеальне джерело світла для освітлення виробничих приміщень приладами з частою комутацією, так як довговічність LED-лампи не залежить від кількості увімкнення/вимкнення. В середньому, світлодіод працює не менше 40 000 годин.

2. Економія на енерговитратах підприємства. Порівнюючи с класичними лампами розжарювання або популярними люмінесцентними приладами, світлодіодні лампи дозволяють суттєво економити електроенергію. Вони мають низьку напругу, але відповідають класу А+ по енергоефективності (співвідношення 100 лм/вт світлового потоку до спожитої електроенергії).

3. Не містять ртуті та ультрафіолету. Це дуже важливо для промислових об’єктів, діяльність яких пов’язана з фарбами, тканинами, пластиком. Ультрафіолетові промені негативно впливають на барвники, предмети та речі можуть бути зіпсовані від постійного перебування на світлі з ультрафіолетом (вигоряють). При освітленні виробничих приміщень світлодіодами цього не відбувається. До того ж, світло безпечне для здоров’я людей, не втомлює зір, так як максимально наближене до природнього спектру.

Ще можна назвати ряд переваг LED-ламп, детальна інформація про які представлена на сайті виробника http://vtnled.com/svitlodiodni-promislovi-svitilniki, де про світлодіодні світильники написано буквально все і представлені наочні типові рішення використання світлодіодів для освітлення виробничих приміщень різної площі і призначення.