Колаген – це білок (протеїн), з якого складається людський організм. Він має складну структуру і виконує певні функції. Колагену існує кілька основних видів. Серед них виділяють морський колаген. Його виділяють через особливу користь та певні серйозні властивості, котрі допомагають людському організму. Морський колаген купити можна на відповідних сайтах та у відповідних магазинах, котрі займаються його продажем. 

Основні складові морського колагену та їхні функції

Даний вид протеїну називається морським, тому що його добувають з морських тварин. Його вилучають з луски та шкіри риб. Він має головну особливість: це висока сумісність з організмом людини. Саме через це його використовують для підтримання здоров'я. Необхідність вживати колаген з'являється через вік людини. З віком людина втрачає можливість нормально виробляти відповідний білок, через це з'являються відповідні проблеми зі здоров'ям. Морський білок має деякі основні складові. Серед них виділяють такі: 

  • Гліцин. Це органічна кислота, її називають амінокислотою. Вона є основою білка та становить більшу частину молекули протеїну. Саме дана кислота відповідає за такі фактори: здоров'я шкіри, здоров'я нігтів та волосся. Також вона відповідає за адекватну роботу м'язів та суглобів. 
  • Пролін. Це також органічна кислота (амінокислота). Її функція – відновлення. Вона відновлює шкіру (особливо – ушкоджену), різноманітні тканини організму та суглоби. 
  • Гідроксипролін. Аналогічно – амінокислота. Вона також відповідає за відновлення (регенерацію) різноманітних тканин організму. До цих тканин відносять шкіру, суглоби, кістки. Його також використовують як певний маркер, котрий допомагає вивчити стан організму (деякі моменти). Гідроксипролін розчіпляється, вивільняється – саме тоді його використовують для вивчення стану організму. 
  • Аргінін. Допомагає відновлювати ті тканини, котрі постраждали внаслідок зовнішнього впливу. Це рани. Він також відповідає за адекватний кровообіг в організмі людини. В організмі дана кислота реагує та перетворюється на оксид азоту. 

Морський колаген допоможе організму покращити своє здоров'я. 

Виробництво колагену – особливості

Даний протеїн видобувають зі шкіри та луски північних риб. У таких риб колагену багато. Процес дорогий, адже вимагає новітніх технологій та довгого процесу. Цей процес потребує серйозних ресурсів. Спочатку йде очищення сировини від тих речовин, котрі є непотрібними. Далі йде процес видобутку білка. Він є складним та використовує особливі методи. Здобутий білок не є готовим. Його потім обробляють, вилучають з нього ті речовини, котрі дають поганий запах тощо. Головні вимоги – якісна риба та сучасні технології виробництва.