Вам терміново потрібно купити ноутбук, але ціни на нові моделі в магазинах виявилися для вас занадто високими? У такому випадку варто розглянути варіант купівлі вживаної техніки. Не всім потрібні надсучасні процесори, і навіть вживаний ноутбук може прослужити нам ще багато років.

Купівля вживаного ноутбука — це не тільки питання компонентів (наприклад, чи має він потрібний обсяг оперативної пам'яті) або зовнішнього стану корпусу, але й багатьох інших факторів.

Чому краще купувати вживані ноутбуки в спеціалізованих магазинах?

Магазини, такі як https://www.eurocent.store/uk/, часто пропонують комп'ютери б/в за нижчими цінами. Зазвичай вони мають незначні подряпини або вм'ятини на корпусі, але це все одно має свої великі переваги. Перш за все, ви отримаєте гарантію на обладнання, і малоймовірно, що ноутбук використовувався в умовах, які могли б призвести до перегріву і подальшого пошкодження компонентів.

Крім того, при покупці через Інтернет ви маєте право відмовитися від покупки протягом 14 днів без пояснення причин. Це правило не поширюється на покупки в стаціонарних магазинах. Хочете побачити ноутбук перед покупкою? Якщо є така можливість, відвідайте магазин, щоб побачити його, але купуйте онлайн. Багато дефектів можуть стати очевидними не під час побіжного огляду, а лише після певного періоду використання. Маючи двотижневий термін повернення, ви можете не поспішати з діагностичними тестами та з'ясувати, чи працює, наприклад ноутбук Dell б/в належним чином.

Купуючи у приватної особи на OLX, ми зазвичай стикаємося з більш привабливими цінами, але така покупка часто є лотереєю. Ми повинні розраховувати на добру волю продавця, на те, що він прийме запропоновану ним так звану гарантію на запуск і що він не захоче приховувати від нас дефекти обладнання. Пам'ятайте також, що коли ви купуєте у приватної особи, ви не можете відмовитися від покупки протягом 14 днів без пояснення причини.

Яких приватних продавців варто уникати?

Насамперед тих, хто вводить в оману в описі товару. Якщо ви читаєте, що ноутбук у робочому стані, але без блоку живлення, то продавець наразі не має можливості це перевірити, тож чи варто вірити йому?

Якщо продавець стверджує, що техніка працює, але не може цього довести, і це єдина причина, чому він продає ноутбук як несправний, то він ні в якому разі не прийме його назад і ви купуєте його на свій страх і ризик. Тож краще користуватись послугами магазинів, які надають необхідні гарантії та чесну угоду.