Споживачам пропонується різноманітні конструкції для облаштування ванної кімнати. Скляні душові кабіни користуються популярністю, тому що дозволяють розширити простір, створити стильний інтер'єр і виключити попадання води на підлогу під час купання. Але потрібно визначитися з типом конструкції, щоб зрозуміти, який варіант буде гармонійно вписуватися в приміщення.

Душові кабіни відкритого типу

Такі конструкції мають доступну вартість і мають відкриту стелю (обмеження простору проводиться з чотирьох сторін). Ви думаєте, що їхнє використання не комфортне? Це не так. Представлена конструкція може встановлюватися на підлогу у ванній, що дозволяє заощадити простір, що є актуальним для приміщень з невеликою площею.

Відкрита конструкція душової кабіни дає можливість підібрати модель із дверцятами, що відкриваються всередину. До особливостей представленої моделі відносять:

  • Необхідність професійної установки. Потрібно не лише підготувати поверхні, а й провести гідроізоляцію;
  • Кріплення дверей проводиться на стіну із використанням сталевих петель;
  • Конструкція не має даху, тому функція турецької лазні не передбачається;

Під час лазневих процедур вода йде в решітку на підлозі, після чого потрапляє в каналізацію. Для виключення стороннього запаху рекомендується використовувати сифон.

Душові кабіни закритого типу

Не менш популярне рішення, що дозволяє комфортно облаштувати ванну кімнату. Такі кабіни повністю закриті. Затребуваність конструкцій обґрунтована їхньою універсальністю, практичністю та простотою установки. У будинку має бути забезпечене водовідведення та подача води. Прийнято розділяти класичні кабіни та багатофункціональні. Їх відмінності у вартості, розмірах, матеріалах. Багатофункціональні скляні душові кабіни пропонують:

  • Гідромасаж – поширена можливість, що зустрічається у сучасних конструкціях;
  • Горизонтальний гідромасаж – зустрічається у дорогих моделях. У конструкції немає класичного піддону, а використовується спеціальна ванна;

Вартість душової кабіни зі скла залежить від багатьох факторів: тип скла, розмір, конструкція та інше. Який би варіант ви не вибрали, душова кабіна зі скла дозволить візуально розширити простір, і заощадити місце в приміщенні. В залежності від особливостей приміщення, підбирається потрібний варіант.