Почнемо з головного: збірні Узбекистану, особливо юніорська та молодіжна, є одними з найсильніших в Азії. Минулого року в Ташкенті проходив Кубок Азії U-23, а цього року Кубок Азії U-20. Узбекистан, який у першому випадку поступився Саудівській Аравії, дійшов до фіналу, а в другому посів перше місце. Під час цих турнірів узбецькі гравці перемогли збірні Ірану, Японії, Австралії та Південної Кореї. Крім того, до початку змагань національні збірні були серед фаворитів Мостбет УЗ та ін. букмекерські контори. Це ще раз говорить про силу окремих виконавців.

Однак слід зазначити, що гравці цих країн переважно виступають на європейських полях, а узбецькі – ні. Незважаючи на це, Суперліга Узбекистану посідає четверте місце серед усіх ліг пострадянського регіону за ціною гравців. Посідає друге місце після РПЛ, УПЛ, Першої ліги та Чемпіонату Казахстану.

Однак ця динаміка може змінитися найближчим часом. На момент написання статті узбецький футболіст Абдукадір Хусанов перебуває у Франції, а «Об'єктив» перебуває у Франції. готується підписати контракт з клубом. Минулого року клуб посів друге місце в Лізі 1, поступившись лише ПСЖ.

Тепер перейдемо до основної теми. Давайте поговоримо про талановитих гравців, які мають можливість грати в європейських лігах. Для цього розглянемо гравців, які входять до складу збірних U-20 і U-23, а також тих, хто нещодавно дебютував у головній збірній Узбекистану.

Володимир Назаров - воротар (21 рік)

Цікава деталь у його історії — перехід від гри на полі до воротаря. У минулому році він виграв чотири з шести матчів у фінальній стадії Кубка Азії серед гравців віком до 23 років, а збірна Узбекистану дійшла до фіналу, але поступилася Саудівській Аравії. Володимир надійний на доріжці, але його справжня перевага продається через його досвід у цій сфері. Ви можете побачити схожість з Рамсдейлом у стилі гри та фізичних параметрах.

Махмуд Махамаджонов - лівий фланг (20 років)

Махамаджонов відрізняється активною участю в атаці. Махмуд забив Аргентині на минулому чемпіонаті світу серед юнаків до 20 років, де Узбекистан став чемпіоном Азії. У його арсеналі - швидкість, витривалість і хороша техніка. Своїм стилем гри він нагадує молодого Хорді Альбу.

Джахонгір Орозов - центральний захисник (19 років)

Вік не зупинив його розвиток як центрального захисника. Орозов, якому ще немає 19 років, вже має відмінну фізичну підготовку - його зріст 190 см, широкі плечі і добре розвинена мускулатура, яка перевершує більшість однолітків і навіть деяких однолітків. zi перевершує навіть своїх досвідчених партнерів. Крім того, він лівша. Його навички та розмір роблять його зіркою майбутнього.

Алібек Давронов - центральний захисник (20 років)

Ще один центральний захисник, але трохи відрізняється від О‘розова. Давронов рухливий, але невисокого зросту (близько 185 см) і має велику швидкість. Він також може грати на позиції лівого крайнього захисника.

Абубакір Ашуров - центральний захисник (20 років)

Ашуров - справжній велетень зростом 196 см, незважаючи на свій зріст, він не повільний, навпаки, має пристойну швидкість. Він дуже вправний в атакуючих спробах, якісних атакуючих рухах і хорошій дальній передачі. Його навіть орендували у "Пахтакора" до "Турон" щоб отримати більше досвіду гри.

Бехруз Аскаров - півзахисник (20 років)

Бехруз "Пахтакор" Зіграв важливу роль на молодіжному Кубку Азії та Чемпіонаті світу у складі збірної Узбекистану U-20. “Рубін” утворив пару зі своїм гравцем Умаралі Рахмоналієвим і зайняв центр поля, де Аскаров грав глибоку роль, а Рахмоналієв просувався вперед. Основні особливості Behruz – його здатність чітко бачити гру, його здатність бити м’яч ногою, зупинятися та передавати м’яч.

Абдурауф Борієв - півзахисник (21 рік)

"Олімпійський" організовано перед Олімпіадою в Парижі в 2024 році. є важливою особою клубу. Завдяки цьому клубу молоді гравці мали отримати досвід на високому рівні та, зрештою, взяти участь в Олімпійських іграх. Олімпійська збірна Узбекистану може показати відмінні результати.

Що стосується Борієва, то він опорний півзахисник, який рідко атакує. Під час позиційних атак часто падає на захисників і активно бере участь у розіграшах м'яча. Його вирізняє вміння володіти м’ячем, тримати його, читати гру та створювати моменти гри.

Підсумовуючи вищесказане, можна сказати, що в Узбекистані багато молодих і талановитих гравців, які мають можливість успішно грати на європейських полях. Їхні навички та амбіції дають надію на світле майбутнє узбецького футболу.