Регулярка елітної баскетбольної першості Іспанії стартувала наприкінці вересня 2022-го, а закінчиться у другій половині травня 2023 року. У регулярному чемпіонаті Ліги АКБ буде зіграно 34 тури, оскільки загалом у першості беруть участь 18 клубів. Потім найсильніша вісімка сформують пари 1/4 фіналу та почнуться битви на виліт.

На думку букмекерів, головними претендентами на потрапляння до найсильнішої трійки Ліги АКБ входять чотири команди: Барселона, Реал Мадрид, Тенеріфе та Басконія.

Барселона

Хлопці Шарунаса Ясікявічуса востаннє ставали чемпіонами Іспанії позаминулого року. У поточному сезоні Барселона досить впевнено виглядає у регулярній першості. Після першого кола каталонці розташовувалися на другому рядку у турнірній таблиці, відстаючи від першого мадридського Реалу за додатковими показниками. У 17-ти іграх «Барса» здобула 14 перемог і тричі поступилася. Повалені «блаугранас» були лише Гран Канарією, Ховентутом та Обрадойро. Усі три поразки трапилися на чужому паркеті. У Палау Блауграна місцева команда виключно перемагала.

Дітище Жоана Лапорти однаково впевнено діє як на внутрішній, так і на міжнародній арені. У плей-офф Ліги АКБ Нікола Миротич та партнери зіграють із великою ймовірністю. При цьому поборотися за вище місця в регулярні «барсі» ще належить. Якщо ви вважаєте, що Барселона зможе стати першою у внутрішній першості, щоб зробити ставку на це рекомендуємо Mostbet uz скачать.

Реал Мадрид

Хлопці Хесуса Матео спробують здобути друге чемпіонство поспіль і 37-те в історії клубу. Після 17 турів чемпіонату Реал Мадрид очолював турнірну таблицю маючи перевагу над другою Барселоною лише за додатковими показниками. Здобувши 14 перемог, «біло-фіолетово-сірі» поступилися Басконії, Сарагосі та «Барсі». У перших двох випадках «галактикос» виявилися слабшими на виїзді, а каталонцям програли на рідному паркеті.

Володіючи однією з найсильніших атак у лізі, Серхіо Льюль і партнери не найкраще діють під своїм кільцем. Дітище Флорентіно Переса з великою ймовірністю вийде до плей-офф національної першості та Євроліги. При цьому, щоб у чвертьфіналі отримає найлегшого суперника, «вершковим» ще доведеться поборотися.

Тенеріфе

Колектив Чуса Видоррети у першому колі регулярки Ліги АКБ став справжнім відкриттям. Після 17 турів команда з міста Сан-Крістобаль-де-ла-Лагуна розташовувалася на третьому місці. Четверту Басконію Тенеріфе випереджало за додатковими показниками, а від другої Барселони та першого мадридського Реалу відставало на два очки. Здобувши 13 виграшів, «жовто-чорні» програли «барсе», Ховентуту, «вершковим» та Мурсії. Варто зазначити, що після першого кола у дітища Фелікса Ернандеса була найсильніша оборона у першості. У середньому команда пропускала 72 очки за гру.

Якихось гучних імен у складі Тенеріфе немає, але клуб славиться командною грою та здатний нав'язати боротьбу навіть грандам іспанського баскетболу. Замахнутися на перемогу у плей-офф «жовто-чорні» навряд чи зможуть, а ось вийти до чвертьфіналу із найсильнішої трійки цілком може.

Басконія

Підопічні Жоана Пеньярройя проводять непоганий сезон. При цьому виїзна поразка 17-го туру від Обрадойро з рахунком 86:91 не дозволила Басконії зрівнятися за очками з лідерами першості. У результаті «червоні бики» розташувалися на четвертому рядку. Попереду у клубу з Віторії-Гастейс багато часу на те, щоб піднятися вище турнірними сходами. Проте «біло-червоно-чорні» витрачають чимало зусиль у битвах Євроліги, через що періодично допускають осічки в Лізі АКБ.

У Басконії конкурентний склад та труднощі з виходом у плей-офф іспанської першості у «біло-червоно-чорних» виникнути не повинно. Ось тільки щоб пройти до чвертьфіналу з першої трійки, баскам необхідно докласти чималих зусиль.

Наш прогноз

Басконія стабільніша і досвідченіша Тенеріфе, так що в боротьбі за третій рядок перевагу слід віддати команді з Віторії-Гастейс. Головні гранди іспанського баскетболу Барселона та Реал Мадрид мають розіграти між собою перший рядок регулярки. Протистояння очікується наполегливим, але «блаугранас» у другому колі прийме столичний клуб на своєму паркеті. Тож невелику перевагу слід віддати представникам Каталонії. Хоча у трійці фінішувати мають і «синьо-гранатові» та «біло-фіолетово-сірі».