Вибираючи чоботи, жінки більше звертають увагу на їх красу, стійкість до вологи та холоду, зручність та комфорт. Купити жіночі чоботи так, щоб вони повністю відповідали цим критеріям досить важко. Щоб зробити непростий вибір, важливо скористатися перевіреними порадами. Ось деякі з них. Вибираючи взуття та приміряючи його, ви відчули, що воно вам підходить, але не поспішайте бігти в касу і купувати, уважно придивіться до нього. Подивіться, як воно виглядає з боку, яка в нього якість.

Матеріал, з якого робили верх взуття, повинен виглядати рівномірно, гладко та якісно. В швах не повинно бути пропусків та нерівного пошиття. На чоботях ні в якому разі не повинні бути сліди від клею або які-небудь інші плями. Особливу увагу потрібно звернути на блискавку. Вона повинна гладко і легко застібатися та розстібатися. Замочок повинен бути з фіксатором, щоб змійка не розстібалася. Важливо звертати на це пильну увагу. Перш ніж купити жіночі чоботи, не забудьте порівняти пару чобіт один з одним. Іноді буває, що чобітки не збігаються за кольором, фактурою  і навіть за розміром. При виборі взуття дивіться на матеріал та на підошву. Для підошви часто в наш час стали застосовувати синтетичний матеріал, який набагато дешевше коштує, а також є досить міцним, так як не деформується та не стирається. І, навпаки, для дорогого взуття використовуються натуральні матеріали, наприклад, шкіра. Недоліком цього матеріалу є те, що віна швидко зношується.

Майстри придумали цікавий хід у боротьбі з зношуванням — на підошву клеять спеціальну наклейку. Саме вона запобігає швидкому зношуванню. Тому, як тільки ви купили черевики жіночі з такого матеріалу, зверніться в майстерню, щоб для вас зробили таку наклейку. Цікаво, що деякі виробники ставлять таку наклейку на шкіряне взуття вже на виробництві. Купити жіночі чоботи з такою наклейкою можна в будь-якому фірмовому магазині. Якщо ви вирішили купити чоботи жіночі на осінь або весну, не сподівайтеся, що зможете їх носити і взимку.

Для цього вони зовсім не підходять, тому, що підошва не підготовлена для снігу і льоду. Є прекрасний матеріал, який підходить для носіння взуття в холодну пору року – це термоеластопласт. У такому взутті тепло і комфортно, ноги не ковзають, і підошва не тріскається від морозу. Багато жінок зустрічаються з такою проблемою, як поломка підборів. Як же вибрати такий каблук, який не буде ламатися? Якісний каблук обов'язково всією своєю поверхнею торкається землі. Чим ширше каблучок і чим менше на ньому аксесуарів, тим набагато довше ви будете носити таке взуття.