Ремонт квартир Львів пропонує виконувати з допомогою професіоналів. Але щоб робота була виконана якісно потрібно правильно підібрати матеріали. Наприклад, фарби. Ринок фарб доволі різноманітний та багатогранний. Покупці можуть знайти які завгодно варіанти, оскільки існують фарби на основі різної сировини, різних кольорів та фактур. Але це не означає, що асортимент не може стати ще багатшим. Наприклад, не так давно на вітчизняному ринку була представлена нова латексна фарба ExtraLatex ТМ Polifarb, яка використовується для проведення внутрішніх робіт. Точніше, для стін та стелі.

Технічні особливості фарби ExtraLatex ТМ Polifarb

Фарба ExtraLatex використовується для декоративно-захисного забарвлення. Наносити фарбу можна на стіни та стелю. Ці матеріали можуть бути використані для оформлення житлових та громадських приміщень. Фарба міцно тримається на цементно-вапняних штукатурках, гіпсокартонних плитах, цеглі, бетонній основі, деревині. Також фарбу можна наносити на шпалери (у тому числі, паперові). Покриття можна використовувати для декору металевих поверхонь, але потрібно щоб на них попередньо була нанесена спеціальна ґрунтовка, що захищає від корозії. Після нанесення фарба буде стійкою по миття. Вона зможе витримати більш ніж тисячу циклів мокрого стирання.

Такого ефекту вдалось досягнути завдяки основі, на якій робилась фарба. Її основою є латекс який виробляють з соку каучуконосних рослин. Хоча натуральний матеріал значно здорощує фарбу. Щоб зробити матеріал більш доступним по ціні, для її виготовлення використовують синтетичні полімери. Так фарба стає значно доступнішою. Це водний розчин полімеру. Частинки не злипаються між собою але і не розчиняються у воді. Після того як фарбу нанесуть на поверхню, вода випарується, що дозволяє частинкам полімерів злипнутись і створити суцільну плівку. Також фарба дуже щільно зчіплюється з поверхнею.

Хоча технічні властивості фарби багато у чому залежать від того, який полімер використовується. Наприклад, як себе буде поводити матеріал під впливом сонячного світла. Також дуже важливо визначитись з тим, як фарба себе поведе при перепадах температури, впливі механічних та хімічних чинників. Колір також можна міняти, оскільки білі латексні фарби можуть бути забарвлені у різні відтінки. До основної маси просто додається потрібний барвник.

 Які переваги у латексної фарби

Латекс доволі давній матеріал, яким почали користуватись ще у Давньому Єгипті. Його використовували для малювання, а не для проведення ремонту будівель. Не в останню чергу це пояснювалось тим, що натуральний латекс доволі дорогий матеріал, навіть сьогодні. Тому в будівництві фарби на основі латексу почали використовувати лише у XIX столітті. Сьогодні, коли ціна таких фарб стала доступною, та матеріал став набагато більш розповсюдженим.

Його очевидні переваги:

  • Екологічна чистота. Завдяки безпечному складу цей матеріал можна застосовувати для оформлення спальні, вітальні і навіть дитячої кімнати. У нього відсутній неприємний запах, тому не потрібно постійно провітрювати приміщення, щоб позбутись від нього.
  • Міцність. Фарба створює стійку плівку на пофарбованій поверхні. Вона міцна, але слід обережно за нею доглядати. Наприклад, мити таку поверхню обачно і не часто.
  • Простота нанесення та економний розхід. Латексна фарба відмінно покриває поверхню. Від ній не буває патьоків. Створюється стійка плівка. Щоб зафарбувати один квадратний метр потрібно приблизно 100-500 мл фарби.

До того ж фарба відрізняється швидкою полімеризацією, завдяки чому доволі швидко повністю висихає. Зазвичай потрібно не більше 5 годин.