Придбати нерухомість для комерційних цілей не завжди є можливість. До того ж комерційна сфера доволі ризикова і інвестиції можуть себе не виправдати. Якщо так складеться, доведеться думати де реалізувати нерухомість. Тому оренда комерційної нерухомості, Львів яку пропонує всім охочим, є найкращим вибором, якщо бажаєте отримати безпрограшний варіант. Але оренда хоч і є вигідним способом отримати комерційну нерухомість, все ж має певні особливості і підводне каміння з яким доведеться рахуватись, якщо хочете отримати дійсно якісний об’єкт по доступній ціні. До того ж важливо врахувати, що одна з особливостей комерційної нерухомості в тому, що вона повинна стати опорою для бізнесу, перевагою, а не недоліком. Тому якщо підбираєте приміщення під магазин чи не тільки, потрібно бути дуже уважними.

На що потрібно звернути увагу, щоб обрати комерційну нерухомість під оренду

Оренда – це не довготривале присвоєння приміщення, яке переходить у власність лише на певний час та з деякими умовами. Тому умови оренди потрібно знати досконало. До того ж комерційна нерухомість має зовсім інші бюджети, тому на даний фактор також потрібно орієнтуватись. Ціни для приміщень, де можна відкрити свій бізнес, доволі високі, а термін оренди порівняно довготривалий. До того ж орендарі часто роблять ремонт в орендованому приміщенні.

Під-час підбору варіантів потрібно звернути увагу на наступні нюанси:

  • Звертайтесь до перевірених компаній, які здають в оренду комерційну нерухомість. Так ви позбудитесь більшості неприємностей, пов’язаних з завищеними цінами, поганими умовами у приміщеннях та більшістю інших мінусів. До того ж у компаній зазвичай уже є непоганий вибір цікавих об’єктів, оренду яких можна одразу ж оформити.
  • Обирайте об’єкт, який уже готовий до здачі. Звісно, деякі зміни робити доведеться, але бажано, щоб їх була мінімальна кількість. Приміщення повинне бути практично повністю готовим до роботи, і відповідати всім вимогам наглядових служб. Таке приміщення зможе приносити прибуток уже практично одразу, і не потрібно буде витрачати час та зусилля для того, щоб привести його у більш чи менш гарний стан. Декоративні роботи, установка приладів та меблів займе відносно незначний проміжок часу. Тобто, ви не переплатите за оренду більше ніж потрібно.
  • Правильно обрати розташування приміщення. Для бізнесу дуже важливо правильне розташування приміщення, особливо якщо у приміщенні планується відкриватися магазин, або інші заклади, де важливе живе спілкування з клієнтами. Однак не варто орендувати найбільшу за площею територію у самому центрі міста. Звісно, оренда тут доволі вигідна, але і ціни кусаються, а приріст клієнтів не завжди досягає бажаного рівня. Якщо говорити про вигідність приміщення для магазину, краще обирати варіанти в спальних густонаселених районах. Там покупців шукати не доведеться, особливо якщо будете продавати продукти чи предмети першої необхідності. До того ж вартість оренди подібних приміщень доволі доступна порівняно з тим же центром. Іншими словами, можете орендувати кілька приміщень по тій же ціні, що і одне, але у центрі. А сумісний дохід може бути навіть більше ніж у центрі. До того ж Львів є туристичним містом, тому прибуток можливо отримати не лише від місцевих жителів, але і від туристів. Також великим попитом будуть користуватись приміщення, де поблизу є ВУЗи та бізнес-центри, де потік клієнтів організують студенти та офісні працівники.

Оренда є прекрасним виходом, якщо немає впевненості у тому, що бізнес дійсно піде вгору. Якщо ж все піде добре, оренду можна продовжити, або відкрити ще кілька точок, керуючись тими ж принципами. У такому випадку втрата одного або кількох приміщень не стане проблемою. Але все ж потрібно правильно зорієнтуватись, обираючи саме ті місця, в яких буде максимально комфортно для цілей вашого бізнесу.