У Новій українській школі обладнання також потребує оновлення. Тому однією з важливих умов успіху освітньої реформи є швидке переоснащення навчальних приміщень і укомплектування кабінетів згідно з вимогами МОНУ.

Як тепер виглядає інноваційний шкільний простір? Що потрібно для комплектації усіх навчальних приміщень для початкових класів? А головне, скільки часу та коштів потребує обладнання класу в початковій школі за новими вимогами? Пропонуємо розглянути ці аспекти детальніше.

Навчальне обладнання для 1 класу НУШ

Впровадження змін в освіті вирішено було провести з початкової школи. Тож саме 1 — 4 класи зазнали найбільших змін: у дизайні шкільного простору, в навчальному обладнанні й умеблюванні, нових навчальних програмах і додатках.

Повний асортимент навчального обладнання, техніки, дидактичного матеріалу для 1 класу НУШ представлений у відповідних категоріях інтернет-магазинів як на прикладі тут https://b-pro.com.ua/katalog/pochatkova-shkola  від українських постачальників. Але зверніть увагу, що перелік обладнання для 1 класу нової української школи постійно доповнюється, з урахуванням актуальних потреб вчителів і школярів. Адже важко одразу передбачити, яке нове обладнання та дидактичні матеріали для 1 класу знадобиться вчителям під час впровадження інноваційних засобів і методів освіти.

Як виглядає нове навчальне обладнання шкіл

Наразі обладнання кабінету НУШ можна умовно поділити на категорії за основними освітніми галузями:

  • для математичної галузі: набори цифр і знаків, комплекти для вивчення та самостійного виготовлення геометричних фігур, лічильний матеріал, моделі механічних годинників і пісочні годинники, терези з важками, нумікон, геоконт й інше цікаве обладнання для вивчення законів і принципів математики;
  • для природничої галузі: глобуси, моделі й географічні карти, колекції та гербарії, мікроскопи, лупи та інше обладнання для дослідження законів природи та погодотворчих чинників навколишнього середовища;
  • для мовно-літературної галузі: набори букв і знаків, таблиці з основами правопису та настільні ігри, бібліотеки дитячих книжок;
  • для іншомовної галузі: картки з літерами й зображеннями, дитячі ілюстровані словнички й книги, інформаційні таблиці й плакати, інтерактивні засоби навчання (книги, борди тощо).
  • для технологічної галузі: конструктори, колекції, допоміжні засоби для опанування різних видів діяльності;
  • для мистецької галузі: набори для дитячої творчості, музичні інструменти, все необхідне для організації шкільних театральних вистав;
  • для соціальної та здоров’язбережної галузі: правила дорожнього руху, об’ємні натуралістичні макети для вивчення основ гігієни й здорового способу життя.

Окремо можна виділити технічне обладнання (комп’ютерну й мультимедійну техніку), додаткове обладнання, меблі та стенди.

Та незалежно від освітньої галузі, вчителю обов’язково знадобиться велика кількість дидактичних матеріалів для 1 класу НУШ. Як вони виглядають, навіщо використовуються та що входить до цієї чималої категорії навчальних засобів?

Нова українська школа: дидактичні матеріали        

Дидактичний матеріал для нової української школи — важлива частина сучасної філософії освітнього процесу. Нова концепція покликана змінити поточний стан системи шкільної освіти. Тепер уже з перших днів навчання школярі навчатимуться у звичному середовищі — з яскравими конструкторами й м’якими пуфами. Зміниться місце вчителя в освітньому процесі: замість ролі авторитетного наставника він займає позицію порадника, подекуди — навіть спостерігача. А центральне місце в новій системі відводиться учню — саме навколо нього і його потреб та комфорту побудована вся філософія нової школи.

Саме тому в роботі з учнями початкових класів застосовуються нові, сучасні, яскраві дидактичні матеріали, що дозволяють повноцінно проводити навчання у форматі гри — найбільш звичному й органічному для сприйняття малюками.

Що таке дидактичний матеріал для 1 класу НУШ

Умовно кажучи, до складу дидактичних матеріалів для початкової школи входять усі роздаткові навчальні засоби, якими вчитель користується на уроках. Це і таблиці, і схеми, і картки на магнітах з літерами й зображеннями, робочі зошити тощо.

Важливо приділяти достатню увагу тому, щоб перше знайомство дітей з освітою та наукою було цікавим. Це потрібно, щоб надалі у школярів сформувалося позитивне ставлення до навчання, нових знань, шкільного освітнього процесу. І саме тут вчителю на допомогу приходять яскраві дидактичні матеріали.

Як швидко переобладнати кабінети НУШ

Будь-яке навчальне обладнання для початкової школи, в тому числі — й дидактичний матеріал для 1 класу НУШ, купити можна у спеціалізованого постачальника шкільних товарів. Дуже зручно, якщо є можливість замовити комплексне оснащення кабінетів і навіть цілої школи в одному інтернет-магазині. Завдяки величезному асортименту з’являється можливість обставити новий кабінет з нуля чи обладнати приміщення початкової школи під ключ. А можна просто до замовити необхідне навчальне обладнання з оновленого Міністерством переліку. За додатковою інформацією та практичними порадами з оснащення кабінетів початкових класів і використання інноваційних навчальних засобів в освітньому процесі звертайтеся за телефоном (044) 353-33-77.