Наявність «Розумного захисту» дозволяє потерпілому в автопригоді власникові страхового поліса отримувати виплати у власної страховій компанії, а не в чужій, як це було раніше.

Ініціюючи низку досліджень, «PZU Україна» прийшла до висновку, що немає сенсу чекати змін на страховому ринку або сподіватися на законодавчі реформи, які були заплановані, та ані трохи не рушили з мертвої точки. А тому компанія вивела на ринок «Розумний захист», де пряме врегулювання збитків за спрощеною схемою представлено в якості додаткової опції, і не помилилась.

Крім того, даний страховий поліс забезпечує також захист:

  • житла клієнта;
  • загальної цивільної відповідальності володаря поліса;
  • багажу, що знаходиться в салоні авто.

Існує лише один невеличкий нюанс – страховка діє тільки на майно, вартість якого не перевищує 50 тис. гривень і не покриває витрат, пов'язаних з втратою здоров'я або смертю потерпілого.

«Розумний захист» з прямим врегулюванням в автоцивілці

Вперше в Україні «PZU» зробила можливим комплексне страхування в межах одного «Розумного» поліса:

  • Страхування від пошкоджень багажу, який знаходився в салоні авто, з можливістю компенсації вартості пошкоджених або повністю знищених речей.
  • Страхування будь якої відповідальності перед третіми особами, незалежно від місця або часу виникнення страхової події.
  • Майновий захист житла.
  • Автоцивілка з прямим врегулюванням. Якщо виплати не перевищують 25 тис. грн – власникові не обов'язково треба пред'являти довідку з ДАЇ, тому що складеного аварійним комісаром європротоколу буде достатньо.

Які надії покладають фахівці на «Розумний захист»?

Пряме врегулювання збитків для Автоцивілки зі слів спеціалістів компанії PZU Україна починає змінювати ставлення клієнта до якості надання страхових послуг і сам підхід до вибору страхової організації.

Чим старанніше клієнт буде обирати для себе страхову, тим менше на ринку послуг залишиться позбавлених професіоналізму та сумлінності страхових організацій.

Зараз ми стикаємося з реальною ситуацією, коли водієві практично байдуже, в якій з численних страхових компаній купувати ОСАЦВ. Компетентність та надійність компанії не хвилює страхувальника, тому що за умови настання страхового випадку виплати по страховці отримає потерпіла в дорожньо-транспортній пригоді сторона, а не володар страхового поліса.

Саме тому пряме врегулювання страхового випадку має всі можливі шанси дати початок досить великим змінам на ринку ОСАЦВ.