Розвиток технологій не лише робить життя більш комфортним. Левова частка винаходів використовується в розважальній індустрії, пропонуючи людям нові й цікаві варіанти для активного відпочинку.

Лазербол або лазертаг – різновид гри в пейнтбол. Від звичайного відрізняється типом зброї та екіпірування. Пограти в лазербол у Львові можна звернувшись до клубу активного відпочинку BNB.

Різновиди гри

Існує декілька типів гри в лазертаг: на арені та поза її межами. У першому випадку змагання проводяться в спеціально облаштованому приміщенні чи лабіринті. У другому – на відкритому просторі. Трапляються також універсальні чи мобільні. Вони не потребують використання технічної інсталяції та підтримують зв’язок за допомогою керуючого комп’ютера. Детальніше ознайомитись з видами лазерболу можна на сайті львівського клубу активного відпочинку BNB.

Аренний лазертаг дуже видовищний, оскільки використовуються не лише спеціальні перешкоди, а й звукове та світлове обладнання. Додатково також може додаватись штучне задимлення чи імітація погодних умов.

Відносно типу гри, лазербол може бути спортивним (силовим) чи повільним. Спортивний потребує спеціальної підготовки та має чітко регламентовані правила гри. Повільний має таку особливість як більша кількість датчиків ураження та значне пониження швидкості пострілів. В такому варіанті гри від учасника не вимагається значна силова та тактична підготовка, а також точність пострілів та велика швидкість переміщення.

Сучасний лазертаг підходить як спортсменам, так і людям без фізичної підготовки. Крім того, можна обирати сценарій гри. Можна грати сольно, тобто кожен гравець сам за себе, командою проти іншої команди чи навіть у рольовому варіанті. В останньому випадку кожен з учасників гри виконує певну роль з якимись заздалегідь визначеними характеристиками.

Правила та обладнання

Перед грою, залежно від вибору сценарію, гравців ділять на команди та видають амуніцію. До обладнання входять спеціальні жилеті з датчиками, бластерні автомати та пов’язки з індикаторами ураження.

Стандартна гра триває 15 хвилин після чого командам пропонують змінити кольори чи дислокацію, потім наступні 15 хвилин знову проводиться «бій».

У порівнянні зі звичайним пейнтболом, лазертег має суттєві переваги. По перше, використання такого специфічного обладнання забезпечує високу точність та дальність пострілів навіть при поганих погодних умовах. Немає необхідності перезаряджати картриджі, кількість пострілів не обмежена, а також не потрібно надягати спеціальний захисний одяг. Гра в лазербол більш безпечна, що робить її прийнятною навіть для дітей.