А вона, проблема тобто, виглядає приблизно так: після оновлення операційної системи iPhone 7 до нової версії iOS Bluetooth-колонку, точніше мобільну аудіосистему, а ще точніше бездротову Harmony II (ось таку), підключити до смартфона не вийшло.

Перевірка самої колонки була проведена швидко шляхом підключення її до сусіднього iPad-у з попередньою версією операційної системи - Harmony II законектилася без будь-яких проблем і працює штатно.

А вже у процесі пошуку причини проблеми було встановлено, що інші iPhone- та iPad-юзери теж нарікають на незрозумілі баги, котрі виникають в iOS при спробі підключення до iPhone або iPad периферійних Bluetooth-пристроїв: навушників, зовнішніх спікерів і клавіатур та навіть мобільних зчитувачів платіжних карт.

Ще через півгодини методичного вивчення пошукової видачі Google вдалося знайти ще трохи інформації щодо того, як з такими неприємностями можна боротися. Отже,..

що робити, коли після оновлення iOS до iPhone чи iPAD зовнішні Bluetooth-пристрої не підключаються

Для початку зазначимо, що даний баг може проявитися якщо:

#1. операційна система iPhone або iPad була недавно оновлена...

#2. підключені до апдейту Bluetooth-девайси (будь-які) були після нього з якоїсь причини відключені або...

#3. після апдейту користувач намагається підключити новий зовнішній Bluetooth-девайс до смартфона або планшета.

Після апдейту IOS Bluetooth-колонка не підключається: як усунути проблему - #iPhone

Тобто, якщо, наприклад, ваші бездротові навушники чи колонка були раніше підключені (синхронізовані) до вашого iPhone-у, і ви оновили операційну систему, без змін на сторінці синхронізованих Bluetooth-пристроїв, то, наймовірніше, після апдейта пристрої теж працюватимуть нормально. Однак, коли ви спочатку встановили нову версію iOS на цей iPhone, а потім спробували підключити до нього Bluetooth-девайс, то може трапитися згадана проблема.

Отже, повертаючись до нашого питання: що можна зробити в такій ситуації?

У випадку з нашою Harmony II та iPhone 7 дієвий рецепт виглядає наступним чином:

  • викаємо колонку і відкриваємо налаштування Bluetooth в iPhone (Bluetooth повинен бути увімкнений);
  • вручну переводимо колонку у режим з'єднання/видимості (на 4 секунди натиснути і потримати кнопку BT);
  • світловий індикатор на колонці починає блимати і її назва з'являється в списку "Інші пристрої" в iPhone;
  • в iPhone просто тиснемо на назву моделі в списку і створюємо пару (при підключенні деяких пристроїв тут, можливо, знадобиться ввести PIN, вводимо його спочатку на смартфоні, потім на пристрої, який підключаємо);
  • оскільки проблема зі сполученням була, то в цей момент Bluetooth на колонці вимкнувся і увімкнувся знову, при цьому в налаштуваннях поруч з її назвою залишився напис "Не підключено";
  • тепер знову на 4 секунди натискаємо і утримуємо кнопку живлення на колонцы, щоб активувати режим сполучення, але НЕ НАТИСКАЄМО на Harmony II в меню налаштувань Bluetooth нашого iPhone;
  • замість цього тиснемо значок з маленькою "i" в кружечку поруч з назвою колонки і вибираємо "Забути цей пристрій";
  • чекаємо декілька секунд, знову тиснемо Harmony II в списку "Мої пристрої" на iPhone і підтверджуємо створення пари.

Ось у такій спосіб у нас вийшло обійти на нашому iPhone 7 Bluetooth-баг і перепідключити до нього новий зовнішній бездротовий спікер.