Міжкімнатні дверіРобите ремонт в квартирі? Напевно, вам доведеться замінити старі міжкімнатні двері. Згодом ці конструкції можуть втратити презентабельний вигляд і почати гірше справлятися зі своїми задачами. Та й у нове оформлення старі двері не завжди вписуються.

Вибирати міжкімнатні двері потрібно ретельно. В першу чергу слід визначитися з матеріалом. Найдорожче обходяться конструкції, виконані з цільного дерева. Такі двері виглядають солідно, вони розраховані на довгі роки експлуатації. Особливо надійні полотна, які виконані з дуба, ясена, бука. Непоганий варіант – береза. Якщо хочете заощадити, можна купити і встановити двері з сосни або модрини. Вироби з цільного масиву відмінно вписуються в класичні інтер'єри. Добре вони будуть виглядати в етнічному, еко, традиційному англійському, кантрі стилях.

Дешевший аналог – двері, обшиті шпоном. За виглядом вони не відрізняються від полотен з натуральної цільної деревини. При дотриманні технології такі двері виходять досить надійними, стійкими до механічних впливів, температур і вогкості. Нерідко їх встановлюють навіть у ванних кімнатах.

Ще один бюджетний варіант – ламіновані двері. Однак враховуйте, що їх складніше ремонтувати.

Найпростіший спосіб купити якісні двері – орієнтуватися на бренд. Успішні компанії використовують «преміум» матеріали і завжди дотримуються технології виробництва. Ви можете довіряти продукції торгових марок Status Doors, «Ваш Стиль», «Новий Стиль», «Хвоя».

Компанії випускають двері в різному дизайні. Можна придбати «глухе» полотно. Такі двері зазвичай встановлюють у ванних кімнатах, санвузлах, коморах. Для житлових приміщень більше підійдуть двері зі скляними вставками.

Враховуйте тип механізму. Распашні двері представлені на ринку ширше, вам буде простіше підібрати оптимальний варіант під оформлення. Зате розсувні і складні конструкції економлять місце. Це важливо для вузьких коридорів, тісних і сильно мебльованих кімнат.