Уже тривалий період часу у будинках, особливо де живуть маленькі діти, використовується підлога з підігрівом, це зручно, ефективно і, що найцікавіше, тепло зберігається тривалий час, але насамперед важливим є те, що діти завжди у теплі, навіть якщо під час гри сідають на підлогу. Дізнайтесь більше про електричне опалення на сайті: https://thermomodernisation.org/elektrychne-opalennia/.

Тепла підлога, розраховується і призначається для кожної будівлі індивідуально. При проектуванні опалювання враховується тип будинку, стіни, підлога, стеля. Враховується потреба в теплі для окремих приміщень. Тому треба вибирати компонування системи опалювання для задоволення  потреб кожного мешканця оселі. Підприємства прагнуть до того, щоб розроблена система була максимально ефективною і відповідала потребам одержувача, наскільки це можливо під час проектування. Підігрівання підлоги з електричних нагрівальних кабелів має бути добре спроектовано -  нагрувальні кабелі мають бути вибрані та розкладені окремо для кожного будинку. Крім того, встановлення треба доручити досвідченому та авторизованому спеціалісту.

Електричні нагрівальні кабелі мають бути спроектовані індивідуально для кожної житлової оселі. Дуже важливо визначити корисну область під підлогою з підігрівом саме на початковому етапі, а саме - вирішити, яка площа в приміщеннях буде покрита меблями, або іншим майном розташованим прямо на підлозі. Багато виробників пропонують десятирічну гарантію на нагрівальні кабелі, якщо вони встановлені фахівцем. Проте термін служби правильно встановлених електричних систем підігрівання підлоги оцінюється в 50 років. У системі підігрівання підлоги нагрівальні кабелі укладаються на теплоізоляційний шар , полістирол або мінеральну вату, покриту захисною плівкою і тонким шаром маси з бетону. Плівка захищає ізоляцію від проникнення вологи з розчину, але це не завжди необхідно. Якщо кабелі укладаються у вологі кімнати - ванні кімнати, кухні - ізоляція повинна бути встановлена під підлогу.

Товщина шару теплоізоляції залежить від фундаменту і характеру кімнат:

1. Тонкий шар (3-5 см) укладається на поверхах над опалюваними приміщеннями;

2. Шар товще (7-10 см) - на поверхах над підвалами або в інших неопалюваних приміщеннях;

3. Найтовстіша ізоляція (більше 10 см) вимагається для підлоги на землі, стель з вентиляційним підпільним простором, стель над еркерним вікном або лоджією.

Важливий також тип обробки підлоги - чим тепліше підлога, тим товще ізоляційний шар має бути укладений. Нагрівальні кабелі укладають на стрічку або складальну сітку на відповідні відстані, а потім покривають шаром бетонного розчину з додаванням пластифікатора або шару гіпсу або цементного стягування. У системах підлогового опалювання, укладених на дерев'яній полозі на балки, нагрівальні кабелі укладаються прямо на теплоізоляцію і не покриваються шаром розчину. Між дерев'яною підлогою і нагрівальними елементами має бути порожній простір - 3-5 см.