Суші-бари Дніпро
Суші-бари у Дніпрі
Відвідування суші барів у Дніпрі – це можливість скуштувати якісну японську кухню. Їжу готують лише із свіжих продуктів. Так як багато інгредієнтів не проходять температурну обробку, то вимоги до якості висуваються високі. Гарний ресторан відповідає всім санітарним нормам.
Найбільш популярні пункти в меню, звичайно, мережі. Роли не готують заздалегідь, тому всі страви винятково свіжі. В Україні популярне цікаве поєднання італійської та японської кухні. В одному закладі можна замовити рамен, а на наступній сторінці меню виявиться піца з різними начинками.
Доставка їжі поєднують страви в меню за тим же принципом, тому нормально замовити піцу в закладі східної тематики. Багато барів пропонують знижку за самовивіз замовлення.
Як визначити якість ролів
Основний інгредієнт – риба. У суші вона подається сирою, тому неякісний продукт стане загрозою для здоров'я клієнта. Деякі заклади вважають за краще не малювати і додавати до страв просолену рибу. Це не відповідає правилам японського бару, але значно безпечніше. Солону рибу найчастіше використовують у доставці.
У якісних сетах використовують рис спеціального ґатунку. Зернята клейкі, тому роли не розвалюються навіть із соусом. Сам рол не повинен бути скачати занадто щільно. Текстура м'яка, крім деяких продуктів, наприклад кальмара.
Ознаки неякісних суші:
- тьмяне м'ясо без блиску, є наліт чи плівка;
- філе не пружне, залишаються глибокі вм'ятини від паличок, якщо риба зовні;
- підсохла скоринка зверху на рисі;
- різкий запах від їжі;
- шматочки розвалюються при спробі взяти.
Якісні суші не повинні пахнути, можливий легкий запах йоду. Сильний аромат від сета говорить про низьку якість. Якщо від філе пахне оцтом, швидше за все, продукт почав псуватися і його «реанімували». Аромати болота від риби – вірна ознака заміни тунця дешевим річковим аналогом. Соєвий соус має приємний, трохи солодкуватий аромат. Якщо соус сильно солоний із хімічним запахом, то до суші подали дешевий аналог із найближчого супермаркету. Гнилі нотки в ароматі говорять про термін придатності, що минув.
Ознака гарного ресторану – відкрита кухня. Відвідувачі суші-барів у Дніпрі такого класу можуть особисто оцінити роботу кухаря та продукти, з яких виготовляють страви. Окрім ролів у ресторані є й інші страви японської кухні, наприклад різноманітні види локшини. Детальніше ознайомитись з меню можна на офіційних сайтах ресторанів.