Нічна атака по Україні: куди цілив ворог і скільки "шахедів" знищено в повітрі

У ніч на 2 лютого противник атакував 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Випустив їх з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – рф., Чауда – Крим. Удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Бойова робота підрозділів ППО тривала близько шести годин. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей.

П'ять БпЛА влучно знищено в зоні відповідальності Сил оборони півдня України: З на Кіровоградщині та 2 на Херсонщині. На жаль, ворогу вдалось поцілити в інфраструктурний об'єкт Кіровоградської області. Люди не постраждали.

На Харківщині близько 02:30 у Ізюмському районі зафіксоване влучання ворожого БПЛА. Попередньо - без постраждалих.

Також три "шахеди" збили над Дніпропетровщиною, але є влучання в енергооб'єкт.

Нічна атака дронами нічим не відрізнялась від попередніх. Ті ж самі місця пусків. Працювали й інші ворожі цілі. Щонайменше сім ударних безпілотників не досягли заданих пунктів і локаційно втрачені.

"Ще сім ворожих безпілотників можна теж додавати до активу, які не долетіли до своїх цілей і були локаційно втрачені. Тому маємо цифру 18. Прохання не лякатися, хто каже, що мало хтось десь збиває. Вогневими засобами знищено саме 11", – сказав речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Об'єкти критичної інфраструктури залишаються пріоритетом для ворога

"Нічна атака знову була в тих традиціях, які ворог закладає нам за своєю схемою. Робота протиповітряної оборони була дуже потужною і довгою. Це виснаження наших систем. Майже шість годин маневрували безпілотники. Характерною особливістю стало те, що спрямовує ворог і на прифронтові території свої далекобійні баражуючі снаряди", - розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона також пояснила, чому російські "шахеди" тепер більше атакують прифронтові території.

"Очевидно, в них є певний "творчий пошук" нової тактики. Вони виходять з наявних можливостей, які є. Зокрема, наша бойова робота по лівобережній Херсонської області призвела до чергової втрати пункту боєпостачання. У зв'язку з цим бачимо зниження кількості артилерійських обстрілів. Вони вишукують інші способи, якими можна завдати ударів по наших потужностях, зокрема, не військових, а по потужностях регіону", - зазначила речниця.

Гуменюк додала, що попри те, що на півдні України досить помірна зима, ворог не припиняє енергетичного терору. Об'єкти критичної інфраструктури для нього лишаються пріоритетними.