• Головна
  • Євромайдан-Дніпро звернувся до міністра МВД України що до неприпустимих призначень від МВС у Дніпропетровській області
16:58, 17 квітня 2014 р.

Євромайдан-Дніпро звернувся до міністра МВД України що до неприпустимих призначень від МВС у Дніпропетровській області

 ЗВЕРНЕННЯ «що до неприпустимих призначень від МВС у Дніпропетровській області»
 З лютого цього року начальником ГУВС в Дніпропетровської області призначений полковник міліції Гогуадзе. Пізніше був призначений його першим заступником полковник Фокін, а також начальником УВС Дніпропетровська генерал Глуховеря. Всі ці призначення ніхто не погоджував з місцевим активом «Євромайдану», вони були спущені спільноті, як безальтернативні з гори, а саме міністром МВС паном Аваковим.
 Всі «новопризначенці» добре відомі місцевому населенню, як особи, що раніше вже працювали в системі МВС в нашої області, та відмітилися низкою корупційних скандалів. Всі ці особи мають статки, в тому числі і нерухомість, яка на декілька порядків перевищує їх офіційні доходи, що в свою чергу підтверджує їх схильність до корупційних вчинків. До речі ніхто з них офіційно не оприлюднив особисті податкові декларації, що є незаконним та неприпустимим.
     Що стосується громадянина Гогуадзе, він не є кадровим міліціонером, починав трудовий шлях м’ясником, далі торговцем, директором комерційної структури, після чого через зв'язок з добре відомим місту чиновником, екс секретарем міської ради Дмитром Єрохиним (по якому було порушено безліч кримінальних справ,він навіть при житті неодноразово знаходився у СІЗО), опинився у виконкомі міської ради. Після нетривалої роботи у виконкомі, Гогуадзе опинився на посаді начальника управління захисту прав споживачів, де його ім’я стало легендарним, від прославився тим, що отримуючи скарги населення на неякісні  товари та послуги, шантажував підприємців, за що отримував хабарі за відкуп від відповідальності, на цьому поприщі Гогуадзе сколотив свій перший значний капітал. Після цього Гогуадзе купив собі посаду начальника обласного МЧС, де також прославився тим, що припиняв роботу будь якої торгівельної точки, і без викупу не давав підприємцям дозволу на роботу, його ставки починалися з старту в 600 доларів США, підприємці навіть дали йому призвіська: «Абрек» та «Гогі 600 баксів».
 Примноживши власний капітал «Гогі» купив собі чергову посаду начальника штабу УВС Дніпропетровської області, приблизно у 2006 році, тоді ж  пішов у лави парії «Наша Україна», та став депутатом Бабушкінської у м. Дніпропетровську ради. В 2010 році «своєчасно» перебіг в Партію Регіонів, та балотувався по списках вже в обласну раду від нових хазяїв. В 2012 році намагався потрапити в списки кандидатів у Верховну раду, від Партії Регіонів, але йому не вистачило коштів. Завжди вважався людиною народного депутата від ПР – Івана Ступака. Помічений у ділових стосунках з колишнім віце прем’єром Олександром Вілкулом.
 Призначення на очільника міської міліції Дніпропетровська, генерала Глуховері, взагалі сприймається спільнотою, як знущання над народом, так як Віталій Глуховеря приїхав на «свято» призначення з м. Москви, де працював останні 4 роки (!).
 З цими лютневоберезневими призначеннями міліції, недивним стає те, що полковники Хуторний, Седлецький, Третьков, які безпосередньо керували «тітушками» та побиттям мирних громадян в Дніпропетровську 25 листопаду 2013 року, 26, 27 січня 2014 року, залишилися на своїх посадах, і навіть не були відстороненні «новим» міліцейським керівництвом (!). Також на жаль, не дивно те, що коли наші активісти, разом з самообороною та правим сектором, виявили озброєних сепаратистів на черговому сепаратистському мітингу 16 березня, вони більше 4 годин переслідували злочинців, які намагалися втекти на авто без номерів, а міська та обласна міліція відмовлялася заарештувати злочинців, і лише після ультиматуму керівникам міліції вони приїхали та заарештували озброєних чоловіків. При тому затриманих п’ятьох сепаратистів, міліціонери збиралися відпустити ввечері того ж дня, і лише завдяки активістам, які зібралися, міліція не змогла звільнити сепаратистів. Але ж через тиждень затриманні злочинці були звільнені, та почали нахабно погрожувати розправою активістам «Євромайдану», міліція не реагує на заяви активістів про це. А 7 квітня в 12.00, біля Дніпропетровської ОДА, відбувався черговий сепаратистській мітинг, на противагу якому зібралися євромайданівці, міліцейське керівництво відрядило аж 7 постових розділяти два мітингу, в кожному з яких було приблизно 500 осіб, лише завдяки пильності громади, вдалося вирахувати і затримати трьох озброєних провокаторів сепаратистів, і кровопролиття не відбулося. А ввечері того ж дня Гогуадзе з Глуховерею вивели к ОДА роту колишнього «Беркуту» з георгіївськими стрічками і відповідним настроєм, знову завдяки активності і пильності самооборони, козаків, правого сектору вдалося заблокувати просування строю штрейкбрехерів у погонах.
 Після сумнівного призначення Гогуадзе, Фокіна, Глуховері жодних змін в боротьбі з загальною злочинністю не відбулося, вся спільнота впевнена, що ці засланці разом з Третьяковим, Седлецьким, Хуторним, при найменшої загрозі організованого  озброєного нападу сепаратистів разом з російськими диверсантами, швидко здадуть область та місто, здадуть всю зброю, та й ще посприяють фізичному знищенню активістів Євромайдану та співробітників ОДА, які зараз почали організовувати оборону міста. До речі, відділи ДАІ міста та області, нахабно ігнорували участь в патрулюванні на блокпостах (яке почав здійснювати батальйон ополчення «Дніпро» в складі МВС).
 Виходячи з вищевикладеного, вимагаємо негайного звільнення з посад начальника УВС області Гогуадзе, його заступника Третьякова і Фокіна, начальника міського УВС Глуховері, його заступників Хуторного, Седлецького. Також наполягаємо на порушені кримінального провадження проти вказаних осіб за ознаками злочинів: організація масових заворушень, масове побиття громадян, зловживання службовим становищем, державна зрада, на час слідства просимо взяти цих осіб під варту.

 Голова правління                                                                                                В.В.Таратушка

прес-служба "Євромайдан-Дніпро"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...