• Головна
  • Падіння акцій та обурення світу: спеціальна операція Маска у Twitter провалилася
09:30, 4 жовтня 2022 р.

Падіння акцій та обурення світу: спеціальна операція Маска у Twitter провалилася

Падіння акцій та обурення світу: спеціальна операція Маска у Twitter провалилася

Засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск у Twitter запропонував свій підхід до миру між Україною і росією. На авдиторію у 107,7 млн читачів він запропонував опитування, які українці не оцінили. Різко висловилися чи почали пояснювати Маску, чому він не правий, тисячі українців. Відреагували президент Володимир Зеленський, Оксана Забужко, колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, Сергій Притула та інші. Маск назвав це «атакою ботів». Реакцією на бурхливе обговорення миру в Україні стало падіння акцій компанії Ілона Маска.

Редакція розкаже про реакцію світу та українців.

Ілон Маск у Twitter запропонував «мирний план», який включає відміну анексії та нові реферндуми на тимчасово окупованих територіях, залишити Крим росії (ігоноруючи «помилку Хрущова»), забезпечити надходження води на півострів та нейтральність України.

Твіти супроводжувались опитуванням, чи погоджуються читачі на такий план. На момент написання матеріалу 62,5% були проти.

Пропозиція Маска обурила україномовний Twitter. «Найбільш атака ботів, яку я бачив», — відреагував підприємець.

Володимир Зеленський відповів твітом з опитуванням: «Який Ілон Маск вам подобається більше? Той, що підтримує Україну чи Росію?» Письменниця Оксана Забужко відповіла Маску: «Are you ohueli там?» Колишній посол в Німеччині Андрій Мельник у грубій формі попросив підприємця відчепитися.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував твіти засновника компаній SpaceX та Tesla Ілона Маска про "мир" України з росією.

"Ті, хто пропонує Україні відмовитися від її людей та землі — нібито щоб не зачіпати ображене его Путіна чи врятувати Україну від страждань — не мають прикривати словом "мир" слова "Нехай росіяни вб’ють та зґвалтують ще тисячі невинних українців і захоплять ще більше територій", - зазначив він.

Своєю чергою, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця порівняв Ілона Маска із сантехніком, порадивши йому не коментувати те, у чому той не розуміється.

"Наступного разу, коли мені потрібен сантехнік, я подзвоню Ілону Маску. Він не займається сантехнікою?! Тоді в чому справа, чому він говорить про міжнародні відносини та внутрішнє право? До речі, хороший сантехнік краще, ніж думки Маска про незаконно окуповані території іноземної держави", - написав Кислиця.

Нацгвардія теж не залишилася осторонь і тонко пожартувала у відповідь на один із сьогоднішніх твітів Ілона Маска, в якому бізнесмен написав, що населення росії втричі більше, ніж Україна. 

Падіння акцій та обурення світу: спеціальна операція Маска у Twitter провалилася , фото-8

Очевидно, мають на увазі 60 тис. ліквідованих окупантів.

Перший коментар щодо мирних пропозицій Ілона Маска з'явився і з москви: заступник голови Ради безпеки дмитро медведєв написав, що бізнесмен «гідний присвоєння позачергового офіцерського звання».

Падіння акцій та обурення світу: спеціальна операція Маска у Twitter провалилася , фото-9

Після подібних публікацій була підозра, що Твіттер Маска могли зламати. Про це побічно свідчать частота та стиль постів (раніше мільярдер беззастережно підтримував територіальну цілісність України), а також активізацію проросійських роботів у коментарях під останніми твітами бізнесмена.

Оскільки досі не було заяви про злам, то мабуть це і є позиція Маска. На його думку кінцеві результати війни будуть схожі на те, що він запропонував. Тож, якщо війна продовжиться, «мільйони людей можуть загинути просто так», задля результату, який можна досягнути вже зараз.

«В росії більш ніж в три рази більше населення ніж в України. Тож перемога України маловірогідна в тотальній війні. Якщо вас турбує доля українців, шукайте миру», — написав Маск.

«Ілон, схоже ти пропустив багато уроків історії, фокусуючись на космосі та електрокарах. Твої пропозиції схожі на путінські. Сподіваюсь, ти не цього хотів», — відповів підприємцю Сергій Притула.

В мережі не тільки відповідали  на твіти Ілона Маска, а вже встигли зробити меми. 

Окрім цього, акції компанії Tesla втратили майже 9%. За даними біржі Nasdaq, вартість однієї акції впала майже на 23 долари і тепер складає близько $242.

Падіння акцій Tesla тривало протягом усього дня. Наразі компанію оцінюють у 706 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Маск підтримував Україну. Так 5 березня він написав «Тримайся, Україно!» До цього він відгукнувся на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова про поставку терміналів космічного інтернету Starlink в країну. З тих пір компанія надіслала до 20 000 пристроїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...