• Головна
  • ORWL - самий захищений неттоп для параноїків
Реклама
11:56, 6 листопада 2016 р.

ORWL - самий захищений неттоп для параноїків

Реклама

Існує безліч сервісів і програм, що захищають від злому і втрати даних. Але більшість сучасних пристроїв абсолютно беззахисна у фізичному плані. Неттоп ORWL вирішує цю проблему.

Читайте більше на  www.lifehacker.in.ua/ – лайфхакер Україна

Сучасні ПК і мобільні гаджети, здатні надати своїм користувачам достатній рівень безпеки в Мережі. Принаймні, є безліч спеціалізованих сервісів та програм, що захищають від злому і втрати даних. При цьому більшість сучасних пристроїв абсолютно беззахисна у фізичному плані.

Неттоп ORWL, названий на честь автора відомої антиутопії «1984» Джорджа Оруелла, зовсім не такий. Його головна фішка полягає в тому, що крім господаря, ніхто не зможе отримати доступ до даних усередині нього.

З першого погляду ORWL не справляє враження самого неприступного комп’ютера в світі. Мініатюрний круглий корпус неттопа в діаметрі не перевищує довжини кулькової ручки, а чорний глянсовий пластик здається тендітним і беззахисним. Але зовнішність, як це часто буває, оманлива.

ORWL - самий захищений неттоп для параноїків, фото-1

Щоб просто включити комп’ютер, необхідний електронний ключ, в якому встановлений NFC-чіп і Bluetooth-модуль. Більш того, якщо цей ключ винести за межі дії Bluetooth-модуля, то неттоп заблокується і стане вимагати пароль, а якщо в цей же час спробувати зрушити його з місця, вимикається харчування, а всі дані автоматично зашифруются.

 Також ORWL захищений від несанкціонованих проникнень всередину корпусу. Він оснащений контролером безпеки, який відстежує тиск на обшивку. Якщо спробувати зламати корпус, то, грубо кажучи, запуститься протокол знищення всіх даних.

 Технічні характеристики ORWL вже не так вражають, але в цілому знаходяться на належному рівні. На корпусі неттопа розташовано два порти USB 3.0, microHDMI і роз’єм для живлення.

 У базовій комплектації комп’ютер працює під управлінням Ubuntu, а також оснащений процесором Intel Skylake M3, оперативною пам’яттю на 8 ГБ і SSD на 120 ГБ. Ця конфігурація обійдеться в 700 доларів, плюс 80 доларів за доставку.

Якщо замінити процесор на більш потужний Intel Skylake M7, поставити SSD об’ємом 480 ГБ і вибрати в якості ОС Windows 10, то вартість зросте до 1 100 доларів без урахування доставки.

https://lifehacker.in.ua/category/pristroyi/ - новинки пристроїв

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ORWL-самийзахищенийнеттопдляпараноїків
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...