• Головна
  • Нина Матвиенко: «Самое главное для женщины - терпимость»
Разговор по душам
09:51, 13 грудня 2015 р.

Нина Матвиенко: «Самое главное для женщины - терпимость»

Разговор по душам

У нее теплые руки, выразительные глаза и голос, который не спутаешь ни с чьим. А еще - щедрая украинская душа. Много лет подряд народная артистка Украины Нина Матвиенко приезжает в Днепропетровск, чтобы поддержать участников Международного фестиваля "Чернобыльские мотивы". За кулисами мы и пообщались с певицей. Нина Матвиенко отвечала на украинском - так мелодично, плавно, одухотворенно, что мы решили не переводить ее ответы на русский язык. Даже сами, не заметив этого, в общении с певицей перешли на украинский. 

- Нина Митрофановна, почему уже много лет подряд Вы приезжаете на фестиваль "Чернобыльские мотивы" в Днепропетровск?

- Бо тут родина. За ці роки учасники фестивалю та його організатори стали справжньою сім'єю. Тут - відпочинок душі та насолода від творчості, що йде від серця. То і є найвища майстерність - творити душею та серцем, проживаючи пісню чи поетичне слово. А ще дуже важлива ідея фестивалю - збереження пам'яті про тих, хто ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи. 

Усе це трапилось на моїй малій батьківщині... Там лишилася хата, все, що з дитинства близьке. Там - блакитні очі... А життя наше, як рояль - з чорними та білими клавішами... Про трагедію Чорнобиля треба пам'ятати і цю пам'ять передавати прийдешнім. Аби не повторювались такі трагедії. Але треба жити. І, якщо життя дає нам світлі моменти - білі клавіші - намагатися взяти найвищу ноту. 

- А що, на Вашу думку, важливіше для митця - техніка чи щирість? 

- Звісно, що щирість. Коли людина творить душею, серцем, через себе пропускаючи матеріал - то є вища насолода і для митця, і для глядача.

Нашу беседу прерывают многочисленные поклонники, которые просят у певицы разрешения сфотографироваться с ней и благодарят ее - за творчество и за поддержку. Нина Матвиенко терпеливо выслушивает людей, никому не отказывая в возможности сделать фото на память. А когда поклонники уходят, мы спрашиваем певицу: общение с поклонниками после концертов - это радость или крест?

- То є найважче після концерту (стримано посміхається співачка.- ред.)... По різному буває: коли надто втомлена і ноги болять - важкувато витримати потік людей. Адже ти маєш і після концерту, за лаштунками бути у такій же формі, як і на сцені. Маєш випромінювати оптимізм та енергію. І дуже важливо не відштовхнути людину, яка прийшла до тебе - чи по пораду, чи просто сфотографуватися. Отже, це і радість від спілкування, і хрест, який треба нести зі смиренням. 

- Яка, на Ваш погляд, найважливіша риса для людини?

- Терпимість. Це має бути неодмінно в кожної жінки, бо без цього не побудуєш родину. Та й взагалі кожна людина має бути терпима. Не носити у собі зла, ненависті, усього того, що руйнує людину зсередини та руйнує світ довкола.

- А що може бути національною ідеєю України? 

- Ми маємо знати свою історію, дбайливо ставитися до традицій, берегти їх. А ще, як на мене, Україна тримається на сильних духом особистостях. Особистостях, які небайдужі, які творять добро. Як от Олександр Рябека, який є одним з ініціаторів організації фестивалю "Чорнобильські мотиви". Хіба не щастя бачити, як маленьке хлоп'я чи дивча виходить на сцену та чарівним, янгольським голосом співає? Заради цього і треба проводити такі фестивалі, підтримуючи талановиту молодь.

- Щоб Ви порадили аматорам-початківцям?

- Любити людей і творити добро во славу Божу. Скільки б у тебе не було вже нагород, кожен вихід на сцену - то новий екзамен. Тож знову і знову треба завойовувати прихильність та любов глядача. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Матвиенко #певица #душа #Рябека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...