Засновник фестивалю-конкурсу - Культурний центр «Пектораль», за підтримки Управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації, Національної Всеукраїнської музичної спілки.

Мета і завдання конкурсу:Збагачення культурних здобутків народу України. Пошук талановитих дітей і творчої молоді. Підтримка початківців юних талантів і самобутніх непрофесійних колективів з найширшою градацією віків і жанрів. Удосконалення рівня естетичного виховання дітей і молоді.Умови проведення конкурсу:            

Участь у фестивалі-конкурсі підтверджується на основі заявок і копії документа про оплату (факсове повідомлення або електронною поштою) до 20 березня 2016 року. Заявка повинна бути надрукована на комп'ютері, або друкованими літерами! За рішенням журі виступ виконавця може бути зупинений. Рішення журі остаточне і перегляду не підлягає. Кожен Лауреат конкурсу або володар Гран-прі (соліст, колектив та інші) нагороджуються кубком і дипломом. Дипломи і кубки вручаються під час нагородження. У разі відсутності конкурсантів у день нагородження оргкомітет не несе відповідальність за зберігання кубків та дипломів. Рішення журі остаточно і перегляду не підлягає.Номінації конкурсної програми:

1. Мистецтво слова 
Конкурсна програма включає два різнохарактерних твори (на вибір: вірші, проза, байка, поезія, оповідь, літературно-музична композиція).  Можливе використання фонограми - мінус, носій CD (майте дублікат запису).         Основні критерії: техніка і виразність, репертуару, виконавська майстерність, постановка (художня виконавська цілісність), костюми і реквізит, загальне художнє враження, музичне оформлення.

2. Театр 

·         Драматичний і музичний театр (драматичний спектакль, театр одного актора, фрагменти з вистави, музичний спектакль, опера, оперета, мюзикл, балет, данс-вистава та ін); 
·         Ляльковий спектакль; 
·        Пластичний театр (пантоміма, пластичні композиції). 
     Мюзикли; пластичні вистави та композиції (пантоміма, клоунада); лялькові театри, драматичний театр, музичний театр; безсловесна театральна вистава, в якій розкриття змісту дії та створення художнього образу відбувається за допомогою міміки, жестів, пластичних рухів.  

«Театр ляльок», «Мюзикл», «Драматургія». Вимоги: драматургія, інсценування і авторство, постановочне і образне рішення, декоративно-художнє оформлення, майстерність актора (сценічна мова, пластика, вокал), сценічна культура, музичне рішення (єдине стильове рішення, авторство), виготовлення ляльок, оригінальний підхід у виготовленні ляльок, виховно-педагогічна спрямованість. Кожен колектив може виступити з одним уявленням. Черговість демонстрації визначається оргкомітетом. Максимальна тривалість: мюзикл, драматургія - до 30 хв., ляльковий театр - до 15 хв., пластичні композиції - до 10 хв. Тема і напрямок обирається кожним колективом самостійно. 
 

У конкурсі беруть участь аматорські, студентські театри, театри-студії, що працюють в драматичному, музичному (мюзикл), народному, фольклорному, етнографічному напрямках, театралізовані дії та обряди, ляльковий, літературний театр, театр естрадних мініатюр. Мінусова фонограма повинна бути якісною і записана на CD дисках в аудіо форматі та  на флеш-картах, виключаючи на носії сторонні композиції. При порушенні цих рекомендацій організатори фестивалю за якість звучання відповідальності не несуть.