Лекція Костянитна Дорошенка «До історії колекціонування в Україні». Культовий український арт-критик, куратор сучасного мистецтва та радіоведучий розповість про особливості, тенденції та курйози колекціонування в історії країни.

 В рамках лекції буде представлено збірку статей Костянтина Дорошенка про культуру, мистецтво та соціум "Кінець епохи пізнього заліза" видавництва Laurus.

 Лекція відбувається в рамках нового проекту галереї Artsvit «Колекція. Перший крок", куратор Микита Шаленний. Проект розкриває поняття «колекція» та демонструє приватне зібрання української графіки кінця 1950х-80х рр.

 Костянтин Дорошенко - один з найвпливовіших українських арт-критиків, куратор виставок сучасного мистецтва в Нью-Йорку, Пекіні, Майамі, Бішкеку і Києві. За освітою - історик, свій трудовий шлях починав з Музею історії міста Києва. Нині за плечима - великий досвід редакторської роботи. Зокрема, займався розвитком таких проектів, як "Комерсант-Україна", "Афіша", "Телекритика". Був одним з авторів скандальної рекламної кампанії "Газета для тих, хто вміє читати". У 2011 році журнал "Art Ukraine" назвав Дорошенко одним з 10-ти провідних українських арт-критиків десятиліття.

 Справки по тел.: 0687226533.

Место проведения: Галерея «АртСвит», ул. Артема 4-А.