Пільговий звіт для платників податку на прибуток

На жаль, оголошення застаріло
Дніпровська ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233 (далі – Порядок).
Цей Порядок є обов’язковим для виконання суб’єктами господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету у зв’язку із отриманням податкових пільг (п. 1 Порядку).
Пунктом 2 Порядку встановлено що суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт).
Звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду. У разі коли суб’єкт господарювання пільгами не користується, Звіт не подається (п. 3 Порядку).
Водночас згідно із п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.
Пунктом 137.5 ст. 137 ПКУ встановлено, що річний податковий (звітний) період встановлюється для таких платників податку:
а) платників податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року (новостворені), що сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році;
б) виробників сільськогосподарської продукції;
в) платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20 мільйонів гривень.
З огляду на викладене суб’єкти господарювання, що скористались пільгами з податку на прибуток підприємств, які подають податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за базовий (звітний) податковий період, що дорівнює календарному року відображають суми отриманих пільг з податку на прибуток підприємств у Звіті за підсумками податкового (звітного) року.
Рубрики
Бізнес, фінанси
Дії
В обранеВидалити з обраного

Схожі оголошення

Представляем вам необыкновенно элегантный и функциональный комплект мебели для ванной от торговой ма...
15:58, 11 квітня
Ликвидация ФЛП, Закрытие ФЛП. Деятельность ФЛП, ЧП, СПД, ФОП, предпринимателей в гос.реестре, фондах...
22:01, 10 квітня
Установив на своем объекте системы противопожарной защиты или системы пожарной сигнализации Вы миним...
15:19, Вчора
Сдам однокомнатную квартиру в центральном районе города по ул. Антоновича 10-б. Рядом парк, магазин...
08:26, Сьогодні
TM “Ваші Меблі” – це вітчизняний виробник меблів, що пропонує якісні та стильні вироби для дому. Ми...
15:58, 11 квітня
Грузчики по Запорожье и область Адекватные,трезвые,без вредных привычек. Приедут за 30 минут до на...
08:04, 13 квітня
Хочете додати 056.ua на головний екран і бути в курсі новин?